BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.496,44
HABER /  GÜNCEL

Çalışma Bakanlığında genelge temizliği

Çalışma ve Ssoyal Güvenlik Bakanlığında işlevini yitirmiş 128 genelge yürürlükten kaldırıldı.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında ''genelge temizliği'' yapıldı. Bakanlıkta, 1950-2002 arasında yayımlanmış, ancak işlevini yitirmiş 128 genelge yürürlükten kaldırıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in göreve gelmesinin ardından bakanlık hizmetlerinde bürokrasiyi ve kırtasiyeciliği azaltmaya yönelik çalışmalara devam ediliyor.

Yapılan çalışmayla, bakanlığın görev alanına giren konulara ilişkin tebliğ, yönerge ve genelge gibi düzenleyici işlemler gözden geçirildi, bunlardan işlevini kaybedenler tespit edildi.

Çalışma sonunda Bakan Dinçer, 25 Mayısta bir genelge yayımlayarak 1950-2002 arasında yayımlanan ve sadece belli bir tarihe veya döneme mahsus olarak yayımlanması nedeniyle artık uygulama kabiliyeti kalmayan, güncelliğini yitirdiği veya düzenlenme amacı gerçekleştiği halde yürürlükten kaldırılmayan, aynı konuda daha sonra başka düzenleyici işlem veya farklı bir mevzuatla düzenleme yapıldığı halde yürürlükten kaldırma işlemi yapılmayan 128 genelgeyi yürürlükten kaldırdı.

İSRAF ÖNLEMLERİ

Öte yandan, 30 Ekim 2003'te yayımlanan Evrakların Alınması ve Dağıtılması Genelgesi'ndeki bazı uygulamalar da kaynak israfına ve kırtasiyeciliğe neden olduğu için yürürlükten kaldırıldı.

Genelgenin 1. maddesindeki, bakanlığın merkez birimlerinden diğer kamu kurum ve kuruluşlarına, taşraya, yurt dışı teşkilatına veya şahıslara gönderilen yazıların bir asıl ve iki kopya olarak yazılması, yazının bir kopyasının biriminde, bir kopyasının ise Evrak Şube Müdürlüğünde dosyalanması şeklindeki uygulamadan vazgeçildi.

Yapılan değerlendirmede, bu uygulamanın kaynak israfına ve kırtasiyeciliğe neden olduğu, ayrıca somut bir yararının bulunmadığı belirlendi. Bu nedenle kurum dışına gönderilen yazıların bir nüsha fazla düzenlenmesi ve fazla nüshaların Evrak Şube Müdürlüğünde dosyalanması uygulaması yürürlükten kaldırıldı.