BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.440,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya'da yaşlılar için özel kreş

Antalya'da bakıma muhtaç yaşlılar için kurulan bir merkez 'kreş' mantığıyla işliyor.Sabah bakım evine gelen yaşlılar akşam çocuklarının evine dönüyor.

Abone ol

Konyaaltı İlçesi, Arapsuyu Mahallesinde Doktar Murat Sumbaş ve Burcu Yüceşen ile Avukat Murat Şahin'in girişimiyle kurulan yaşmı bakım merkezi, bakıma muhtaç yaşlılara 'kreş' mantığıyla hizmet veriyor.

80 yatak kapasiteli olan merkezde, yatağa bağımlı olan, yürümekte zorlanan yaşlılar çocukları tarafından sabah bırakılıp akşam alınabiliyor.

Çocuk kreşi gibi çalışan merkezde yaşlıların düzenli bir şekilde ilaç ve tansiyon takibi yapılıyor. Her yaşlıya uygun bireysel bakım modeli oluşturulup kendisine uygun ergo terapi, zihinsel ve ruhsal terapi yapılıyor, yakınları gelince de teslim ediliyor.

Merkezin kurucusu Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Sumbas, "Yaşlılarımızın engeli olabilir. Bu durum normaldir. Önemli olan hayatı devam eden nesile yaşlıların engel olmasını önlemek. Biz bu engeli ortadan kaldırıyoruz" dedi.

Bu sistemde Antalya'da sadece bir merkezin çalıştığını belirten Sumbas, "Ataerkil düzene alışmış sistemde ülkemizde insanlar aile büyüklerini bu tip yerlere bırakmaktan kaçınıyor. Unutulmamalıdır ki, önemli olan yaşlılarımızın 'yanınızda' olması değil, 'sağlıklı ve mutlu' olmasıdır" ifadelerini kullandı