BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,45
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Çalıkı Emir ile Gül tanıştırdı

Sabah va atv'nin satışındaki gri noktalar aydınlanıyor. Tartışmalara Cumhurbaşkanı Gül de katıldı.. Gül'den samimi bir açıklama geldi.

Abone ol
İşadamı Ahmet Çalık ile Katar Emiri’ni tanıştırdığı yönündeki iddiaları doğrulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Sadece Çalık grubunu değil, iş dünyasından birçok ismi tanıştırdım. Ama ne konuştuklarını bilmiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde düzenlenen, mezuniyet töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Sabah-ATV Grubu satışıyla ilgili olarak, işadamı Çalık ile Katar Emiri’ni tanıştırdığı iddialarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Açıkça cevap vereyim; Şam ziyaretimde Samsun-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nı yapacak olan sayın Çalık’ı, enerji konusunda Katar Emiri ile tanıştırdım. Bu doğrudur. Yalnız ben, sadece onunla değil, bütün iş dünyası ile yakın ilişki içinde duruyorum. Onların Türkiye dışındaki bütün işlerine yardımcı oluyorum. Katar Havaalanı’nı bugün TAV yapıyorsa onları da ben tanıttım. Dubai Metrosu’nu yapan Yapı Merkezi şirketi CHP’li bir milletvekiline aittir. Onları da Dubai Şeyhi’ne tanıttım. Kahire Havaalanı’nı yapan Türk şirketini Mısır Cumhurbaşkanı’na tanıtım. Daha bunun gibi birçok projelerin Türk firmaları tarafından yapılmasını temin ettim. Dolayısıyla sadece bu çerçeve içerisindedir. Benim Katar ziyaretimde de Türkmenistan ziyaretimde de Sayın Çalık’ı gördüm. Birçok işadamı katılmıştır. Bunlar gayet açık, herkesin gözü önünde olan şeylerdir. Ama onun dışında ben, kim kimle ne konuşur, ne yapar, onlara karışmam. Kaynağına karışmam. Onlar benim işim değil. Gayet açık söylüyorum. Bu çerçeve içindedir her şey.”

YEMEKLER ‘DURUMA GÖRE’ DEVAM EDEBİLİR
Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü’nde verdiği 23 Nisan yemeğinin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın katılmaması nedeniyle amacına ulaşıp ulaşmadığı yönündeki soruyu ise, “Tabii kendi takdir edeceği husus. Çok güzel bir yemek oldu ve güzel şeyler konuştuk” diye yanıtladı.

“Buna benzer yemekler devam edecek mi?” sorusu üzerine Gül, “Duruma göre” diye konuştu.