BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.394,23
HABER /  EKONOMİ

Sami Yenin yanına dev proje

Ali Sami Yen stadının yanındaki eski likör fabrikasının arazisi satıldı. İhaleyi alan Kiler Holding yatırım yapacak.

Abone ol

Ali Sami Yen Stadı’nın yanındaki eski likör fabrikası arazisinin satışına ilişkin ihalede tek katılımcı olan Kiler GYO 295.7 milyon YTL teklif verdi. Kiler araziye 350 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Mecidiyeköy’deki eski likör fabrikası arazisi, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından ihale edildi. Yoğun ilgi olması beklenen ihaleye sadece Kiler GYO katıldı ve arazi için 295.7 milyon YTL teklif verdi. Arazinin muhammen bedeli 275 milyon YTL’ydi.

Ali Sami Yen Stadı’nın yanındaki yaklaşık 24 bin metrekarelik arazi, bölgedeki son büyük arazilerden biri olma özelliğini taşıyor. Konumu dolayısıyla daha ihaleye çıkmadan büyük ilgiyle karşılanan araziye, açık artırmada da yatırımcıların ilgisinin devam etmesi bekleniyordu.

KİLER: 350 MİLYON DOLAR YATIRACAĞIZ

İhale sonrasında CNBC-e’ye konuşan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, araziye alışveriş merkezi ve üstünde rezidans olacak bir proje yapacaklarını ve 350 milyon dolar yatıracaklarını söyledi. Kiler, “Bölgeyi iyi biliyoruz, devam eden Sapphire projemiz var. Bu nedenle hesapları iyi yapmış olabiliriz. Bizim açımızdan olmamız gereken bir projeydi. Bu arsada da Sapphire’den daha iyi bir projeyi tamamlayacağız” dedi.

İhalede tek katılımcı olmasını değerlendiren Kiler, “Buraya gelirken yoğun bir katılım bekliyordum. Yalnız biz varmışız, burada öğrendim. Sebebini bilmiyorum ancak iyi bir arsaydı, o yüzden biz geldik” diye konuştu.

GELİR KEY’E GİDECEK

Arazinin satışından elde elde edilecek gelirin, Konut Edindirme Yardımı (KEY) geri ödemelerinde kullanılması planlanıyor.