BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.396,58
HABER /  GÜNCEL

İşçiler 3 koldanTaksime

'Ayak takımı' sözüne kızan işçiler Taksim'de karar kıldı. Üç sendika kutlama programını açıkladı.

Abone ol

Türk-İş Dolmabahçe’den, DİSK Şişli’den ve KESK Şişhane’den saat 11.00’de Taksim meydanına 1 Mayıs’ı kutlamak için hareket edecek.

Sendikaların 1 Mayıs’ı Taksim meydanında kutlama ve bugünün tatil ilan edilmesi isteğine Bakanlar Kurulu’ndan ret yanıtı geldi.

Ardından Başbakan Erdoğan’ın “ayakların başları yönettiği yerde kıyamet kopar” sözleri tartışmaları alevlendirdi. Ve 1 Mayıs Tertip Komitesi, bugün kutlama programını açıkladı.

Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkacaklarını belirterek “Toplanma yerlerimizi Şişli, Şişhane ve Dolmabahçe olarak belirledik. Her 3 koldan saat 11.00’de hareket ederek aynı anda Taksim’de buluşacağız” dedi.

Türk-İş Genel Sekreteri Türkel, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir ve 3 konfederasyonun oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi, düzenledikleri basın toplantısında kutlama programını açıkladı.

Türkel, 3 konfederasyon olarak bu yılki 1 Mayıs kutlamalarını “sosyal adalet, eşitlik, bağımsızlık, demokrasi ve barış için omuz omuzayız” sloganı ile Taksim Meydanı’nda gerçekleştireceklerini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

“Bakanlar Kurulu’nun 1 Mayıs’ı Emek ve Dayanışma Bayramı olarak ilan etmesini, sadece malumun ilanı olarak değerlendiriyoruz. Israrla ve kararlılıkla 1 Mayıs’ın tatil edilmesi talebimizi dile getiriyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ayaklar başı yönetmeye kalkarsa kıyamet kopar’ şeklindeki açıklamasını kınıyor ve protesto ediyoruz. Başbakan’ın ayak takımı dediği insanlar, bu ülkenin eşit haklara sahip yurttaşlarıdır.”

1 MİLYON KİŞİYE ULAŞACAK SES ANLAŞMASI

Taksim Meydanı’nın pek çok etkinlik ve gösteriye açık olduğu gibi 1 Mayıs’a da açık olması gerektiğini savunan Türkel, hükümetin hiçbir gerekçe ile bu hakkın önüne yasak ve engel koyamayacağını, koymaması gerektiğini bildirdi.

Türkel kutlama programıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Toplanma yerlerimizi Şişli, Şişhane ve Dolmabahçe olarak belirledik. Dolmabahçe’den Türk-İş, Şişli’den DİSK ve Şişhane’den KESK olarak yürüyeceğiz. Bizlerin arkasından belirlenen örgütler yürüyecekler. Bu bölgelerde toplanma saatimiz 10.00-11.00 olarak belirlenmiştir. Her 3 koldan da saat 11.00’de hareket ederek aynı anda Taksim’de buluşacağız. Konfederasyonlarımızın ve katılımcı örgütlerin genel başkan ve yöneticileri ile milletvekillerinden oluşan heyet, Kazancı Yokuşu ve Taksim Anıtı’na çelenk koyacak ve saygı duruşu yapılacak. Ellerinde karanfillerle yüz binlerce emekçinin alana girişi saat 13.00’te tamamlanacak.”

Türkel, Taksim Meydanı’nda bir milyon kişiye ulaşabilecek ses düzeni anlaşması yaptıklarını da açıkladı.