BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Siyasete yasak aşk arası!

Vekiller Çarşamba akşamı siyasete ara verecekler. Tüm partiler orada olacak ve politikasız bir gece geçirecekler. Nerede mi?

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA/ TBMM’deki tüm parti gruplarının Genel Kurul dışında bir arada olacağı yer, Devlet Opera ve Bale sahnesi olacak. Çarşamba günü tüm vekiller, operada oyun izleyecekler.

 AŞK-I MEMNU'NUN KONUSU
Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eserinden operaya uyarlanan Aşk-ı Memnu yasak bir aşkı anlatıyor. Yıllar önce TRT ekranlarında da dizi olarak oynayan eserin konusu Bihter ve Behlûl arasındaki yasak aşktır. Bihter evli bir kadındır, sevgilisi Behlül de kocasının yeğenidir.  
Hafta sonu Kurultay’da yorgun düşecek ve strese girecek CHP’liler, haftalardır dava nedeniyle kapanma korkusunu derinden yaşayan AKP’liler, ‘biz de burdayız’ diyen DTP’liler; ılımlı görüntü verme çabasıyla yumuşayan MHP’liler ve geri kalanlar; hepsi streslerini Çarşamba günü operada atacaklar.

Hem de Aşk-ı Memnu isimli oyunu izleyerek..

Çünkü, 44. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Parlamento Muhabirleri Derneği; yani meclis’te görev yapan gazeteciler, tüm vekilleri operaya davet etti. Vekillerin tümüne davet yapıldı. Kabine üyeleri de o gün gazetecilerle birlikte Aşk-ı Memnu’yu izleyecek.

Her gün siyasi konularla, haber alış-verişiyle bir arada olan gazeteciler ile vekiller; siyasi tartışma ve rekabet ile Genel Kurul’da yan yana gelen farklı partilerin milletvekilleri, o gün Aşk-ı Memnu’yu izlemek ve stres atmak için bir arada olacaklar.