BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,10
ALTIN 2.471,85
HABER /  POLİTİKA

Çağlayan Ankara adayı mı?

Ankara adaylığı için onun adı geçti. Sürpriz isim Bakan Zafer Çağlayan, söylentilere ne dedi? Adaylığı düşünüyor mu?

Abone ol Bakan Çağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylığını düşünmüyor. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan CNN Türk'ün canlı yayında konuştu.

Çağlayan, "adaylığım söz konusu değil" diyerek tartışmalara noktayı koydu.  İşte bakanın konuyla ilgili sözleri:


-2004'te de hem AK Parti'den hem de başka partilerden teklİflyer almıştım. Ancak sıcak bakmamıştım. Bugün de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yapıyorum. Böyle bir dönemde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ülkeme hizmet noktasıdır.

-Benim için kutsal bir görev. Görevimin başındayım. Daha iyi yapmak için gayretim var. Onun dışında herhangi bir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığım söz konusu değil. DahA gidecek çok yolumuzu var, işimiz var.

Muhabirin "Başbakan dedi ki 'sizi görmek istiyorum aday olarak' derse o zaman ne yapacaksınız?" sorusuna Çağlayan, şu cevabı verdi:

-Varsayım üzerinden bir şey söylemem doğru olmaz diye düşünüyorum. Tekrar ifade etmek istiyorum. Ben Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nı daha iyi uç noktaya götürmek istiyorum. Küresel kriz ortaMında KOBİ'lerle, esnaflarla, sanayicilerle ilgili daha çok proje olduğuna inanıyorum. Gündemde öyle bir konu yok.