BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Dayak atan kocaya ilginç ceza

Rize'de mahkemeden tebessüm ettiren bir karar çıktı. Karısına dayak atan kocaya bakın nasıl bir ceza verildi?

Abone ol Rize'nin Fındıklı ilçesinde, ''salata yaparken söylendiği'' gerekçesiyle eşinin yaralanmasına neden olan kocaya mahkeme, bir yıl boyunca ''evlilik hayatında mutlu olmanın yolları'' konulu kitap okuma cezası verdi.

Fındıklı Sulh Ceza Mahkemesinde görülen dava sonucunda 5 ay hapse mahkum edilen Turan'ın cezası, Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında bir yıl boyunca ayda 4 saat süreyle ''evlilikte mutlu olmanın yolları'' konulu kitap okumaya çevrildi.

KİTAP OKUMANIN FAYDASINI GÖRDÜM

Hayatında ilk kez mahkemeye düştüğünü ifade eden Nizamettin Turan, şöyle dedi:

''Eşimle birlikte hakim karşısına çıktığımızda hakime, 'eşim ne derse o cezayı çekeceğim' dedim. Sonuç olarak bir yıl boyunca ayda 4 saat kitap okuma cezası aldım. Hayatım boyunca nasıl ilk kez mahkemeye düştüysem, ilk kez de kütüphaneye giderek kitap okuyorum.''

Eşini çok sevdiğini dile getiren Turan, ''belimden önemli bir ameliyat geçirdim. Şu anda da eşim sayesinde ayakta duruyorum. Yeniden dünyaya gelsem yine eşimle evlenirim'' diye konuştu. Turan, kitap okumanın faydalarını gördüğünü kaydederek, herkesin eşine karşı daha iyi davranması gerektiğini söyledi.

FATMA VERİLEN CEZADAN MUTLU

Eşi Fatma Turan ise eşiyle talihsiz bir olay yaşadıklarını anlatarak, ''her şeye rağmen şu anda çok mutluyuz. Sonuç itibariyle 16 yıllık bir beraberliğimiz var. Bir kız bir erkek olmak üzere iki çocuğumuz var. Kitapları da eşimle birlikte okuyoruz'' dedi.

Fatma Turan, mahkemenin eşine ceza olarak kitap okuma cezası vermesinden de mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.