BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,98
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın sürpriz İzmir adayı!

Erdoğan, İzmir için çok önemli bir ismi transfer etme hazırlığında! O isim partiye güçlü bir adın daha katılımı anlamı taşıyor.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, 2009 Mart'ında yapılacak yerel seçimlerde İzmir için çok önemli bir isme teklif götürdüğü iddia edildi. İddianın sahibi Vatan gazetesinden Aydın Ayaydın! Bayram tatilinde yapılan bu sürpriz teklif için, Erdoğan'ın muhatabının süre istediği belirtiliyor.

İşte Aydın'ın bugünkü köşesinden Ak Parti'nin İzmir, Diyarbakır ve Çankaya adayları;

Yaklaşan yerel seçimler öncesi AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, büyükşehir belediyelerinin tamamını almak istiyor. Erdoğan’ın en çok almak istediği büyükşehirler ise İzmir ve Diyarbakır. Erdoğan’ın Diyarbakır için düşündüğü iki isim var.

Bunlardan biri Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, diğeri ise halen AKP’den Diyarbakır Milletvekili olan ve Başbakan Erdoğan’ın İstanbul belediye başkanlığı döneminde ekibinde yer almış olan Abdurrahman Kurt.

İZMİR'E MENDERES İSMİ!

(...) Başbakan Erdoğan’ın İzmir için asıl düşündüğü isim eski başbakanlardan Adnan Menderes ile aynı adı taşıyan torunu Doç. Dr. Adnan Menderes’tir. Başbakan Erdoğan, bayram tatilini geçirdiği Antalya Rixos Oteli’nde Doç. Dr. Adnan Menderes ile bir görüşme yaparak AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasını istedi. Ancak Menderes’in Başbakan’ın bu talebine hemen evet demediği ve karar için birkaç gün süre istediği konuşuluyor.

TAYYİBE GÜLEK'İN ADAYLIĞI

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve eski DSP’li bakan Tayyibe Gülek’in adı AKP Çankaya Belediye Başkan adayı olarak basında sıkça yer aldı. Dün, İstanbul’dan Ankara’ya gelirken Tayyibe Gülek ile karşılaştım. Gülek’e “Nedir bu Çankaya adaylığı?” diye sordum.

CHP eski Genel Sekreteri Kasım Gülek’in kızı olan Tayyibe Gülek “Yerel yönetim işini yapabilecek en son kişiyim. Yerel yönetimleri asla düşünmüyorum. Bu haber doğru değildir” deyince, kendisine “Peki AKP’den hiçbir teklif almadınız mı?” diye sordum, “Hayır” dedi.