BIST 10.518
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,80
HABER /  GÜNCEL

Doğalgazda indirim zamanı

Petrol fiyatları ve döviz kurundaki düşüş doğalgaz fiyatlarına yansıyacak. Peki ilk indiriminin yüzdesi ne kadar olacak?

Abone ol Enerji Bakanlığı ile Hazine arasında bir süredir devam eden tartışmanın ardından doğalgaz fiyatlarının düşürülmesi kararlaştırıldı.
Zaman'dan İsmail Altunsoy'un haberine göre petrol ve dolar kurunda meydana gelen düşüş dikkate alınarak ocak ayında yaklaşık yüzde 20 indirim yapılacak.

Enerji Bakanlığı, Hazine ve Devlet Planlama Teşkilatı çevrelerinden edinilen bilgiye göre, ham petrolün 40 doların altına, dolar kurunun ise 1,4 yeni lira seviyelerine düşmesi üzerine doğalgaz fiyatlarının aşağıya çekilmesi gündeme geldi.

Enerji Bakanlığı'nın konuya sıcak bakması üzerine, hesaplamalar yeniden yapıldı ve ocak ayında doğalgazın ucuzlatılması kararlaştırıldı.

Girdi maliyetlerinin bu düzeyde kalması veya daha da altına düşmesi halinde indirimlerin devam edeceği belirtiliyor. En büyük indirim ise 6 ve 9 aylık doğalgaz formül sürelerinin dolduğu mart ayında gündeme gelecek.

En son ekim ayında yapılan yüzde 23 zammı tüketici dernekleri mahkemeye taşırken, Enerji Bakanı Hilmi Güler, gaz fiyatlarının petrol ve dolar kurlarında düşüş olması halinde indirileceğini açıklamıştı.