BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.436,65
HABER /  GÜNCEL

Çağlayan Adliyesi Gezi ile sallandı

İstanbul Adalet Sarayı içinde bir grup avukat, Gezi Parkı eylemi yapınca gerginlik çıktı, polis müdahale etti.

Abone ol

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda avukatların yaptığı eyleme polis müdahale etti. Ali Rıza Dizdar’ın da aralarında bulunduğu 47 avukat gözaltına alındı.  

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda 12.00'de toplanan avukatlar Gezi Parkı olaylarını çağlayan-adliyesi-avukatlara-müdahale.jpgprotesto etmek istedi. Polis müdahale ederek 2 avukatı gözaltına aldı. Bunun ardından yaklaşık 100 avukat adliyedeki karakolun önünde slogan atarak oturmaya başladı.

ÇEVİK KUVVET GİRDİ

Avukatların yaklaşık bir saat boyunca oturmasının ardından Çevik Kuvvet polisi yeniden adliyeye girdi. Avukatların etrafını çeviren  polis daha sonra gözaltına almaya başladı. Avukatların direnmesi üzerine polis yine zor kullandı. Bu sırada bazı avukatların yerde sürüklendikleri görüldü. . 

POLİSE ŞİŞE ATTILAR

Olaya adliyenin üst katlarında toplanan bazı kişiler de tepki gösterdi. Bu sırada üst katlardan polise su şişeleri ve çakmakların atıldığı görüldü. .

AVUKATLARA GÖZALTI

Adliyedeki olaylarda aralarında tanınmış avukat Ali Rıza Dizdar ile  KCK davası avukatlarından Sinan Zincir, Hüseyin Boğatekin, Suat Eren'in de olduğu 49 avukat gözaltına alındı. 

KARGA TULUMBA GÖTÜRDÜLER

Avukat Hüseyin Boğatekin gözaltına işlemine en şiddetli direnenlerden biriydi. Boğatekin, kol ve bacaklarından tutan polisler tarafından, karga tulumba adliyeden çıkarıldı. Avukat Hüseyin Boğatekin bu sırada yine gözaltına alınmaya karşı çıktı, slogan attı. Bi ara yere düşen Boğatekin plastik kelepçeyle kelepçelenerek gözaltına alında 

Adliyeden teker teker çıkarılan avukatların çoğunun üstünde cüppelerinini olduğu görüldü.

OTOBÜSLE EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Gözaltına alınanlar Çevik Kuvvet otobüslerine bindirildi.  Avukatların emniyet?e götürüleceği sırada dışarıda toplanan bir başka grup araçların önünü kesti. Bunun üzerine Çevik Kuvvet, müdahale ederek araçlara yol açtı. Açılan yoldan ilerleyen araçlar adliyeden ayrıldı. Grubun polise tepkisi bir süre daha devam etti. C kapısından giriş bir süreliğine kapatıldı.

BARO BAŞKANI ADLİYEDE

Öte yandan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da saat 14.30 sıralarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'yla görüşmek üzere adliyeye geldi.

ALİ RIZA DİZDAR'IN DA ARALARINDA OLDUĞU AVUKATLAR
BÖYLE GÖZALTINA ALINDI