BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,66
ALTIN 2.509,92
HABER /  DÜNYA

Çok sayıda avukata gözaltı

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda yaşanan olayların ardından çok sayıda avukat gözaltına alındı. <br/>Çağlayan’daki İstanbul Adalet S...

Abone ol

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda yaşanan olayların ardından çok sayıda avukat gözaltına alındı.
Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda öğle saatlerinde toplanan avukatlar, Gezi Parkı eylemcilerine destek verdi. Bu sırada polisin müdahalesiyle birlikte 2 avukat gözaltına alındı. Arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren diğer avukatlar, adliyedeki karakolun önünde slogan atarak oturmaya başladı. Yaklaşık 1 saat süren oturma eyleminin ardından Çevik Kuvvet polisi yeniden adliyeye girdi. Avukatların etrafını saran polis, ardından tek tek gözaltına almaya başladı. Gözaltına direnen avukatlar yerlerde sürüklenerek götürüldü. Adliyenin üst katlarında bulunan vatandaşlar ise polise su şişeleri ve çakmak atarak tepki gösterdi.
Yaşanan olaylar sırasında Avukat Ali Rıza Dizdar, KCK davası avukatlarından Sinan Zincir ve Hüseyin Boğatekin’in de aralarında bulunduğu çok sayıda avukat gözaltına alındı. Avukat Hüseyin Boğatekin gözaltına direnince polisler tarafından elleri ve bacaklarından tutularak
Götürüldü. Slogan atmayı sürdüren Boğatekin, çevik kuvvet aracına bindirilemeyince yere yatırılarak eleri kelepçelendi. Avukat Ali Rıza Dizdar’ın ise çevik kuvvet otobüsüne götürülürken polise “seninle hesaplaşacağız” dediği görüldü.
Gözaltına alınan avukatların bindirildiği çevik kuvvet otobüslerinin önünü kesen diğer avukatlar ise polise tepki gösterdi. Çevik kuvvet polisinin yol açmasının ardından araçlar adliyeden ayrıldı.
(İHA)