BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  DÜNYA

Her gün okuldan eve koşuyor

Amasya’da, okuldaki mesaisi tamamlayan öğretmen evine maraton koşuyor. <br/>Şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Gökhöyük Tarım...

Abone ol

Amasya’da, okuldaki mesaisi tamamlayan öğretmen evine maraton koşuyor.
Şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Gökhöyük Tarım Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yapan Kemal Öztürk, ders çıkışı arabaya binmek yerine şehre koşarak gidiyor. Yaklaşık 20 yıldır atletizmle uğraştığını ve ülke çapındaki maraton yarışmalarına katıldığını anımsatan Öztürk, bir süre yaptığı ısınma hareketleri sonrasında okuldan evine koşarak gitmesiyle okul servisinde kaybedeceği zamanı spora ayırdığını, ardından çocuklarıyla vakit geçirdiğini söyledi.
Ormanlık alan ve tarlaların arasındaki engebeli parkurdan şehre ulaştığını bir defasında da yaban domuzuyla da karşı karşıya gelirken, meslektaşlarının ve öğrencilerinin de evine koşarak gitmesine şaşırdığını anlatan Kemal Öztürk, “Müdür bey yolda karşıladı beni. ‘Hocam gerçekten buradan Amasya’ya koşarak gidiyor musun?’ dedi. Bende müdürüm burası bana kısa geliyor dedim” dedi.
Daha önceki görev yaptığı Göynücek ilçesinden de şehir merkezine günün erken saatlerinde koşarak ulaştığını hatırlatan evli ve 3 çocuk babası 43 yaşındaki Öztürk, tarlaya çalışmaya giden köy sakinlerinin de kendisini şaşkınlıkla izlediklerini vurguladı.
Aralarında polis, esnaf ve diğer meslek gruplarından olan 28 kişilik ekiple sürekli koşular düzenlediğini, ayrıca öğrencileriyle koşu yaparken “Bugün çok yorulduk. Bir 30 kilometre koşalım. Kendimize gelelim diyoruz” diye slogan belirlediklerine değinen Öztürk, “Koşuyoruz. Stres atıyoruz. Ormanda temiz havaya çıkıyoruz. Ziraatçı olduğum için giderken araziden gidiyorum. Ürün desenini gözlüyorum. Tarlalarda hastalık, salgın, ürün desenleri nedir bunları da gözlemlemiş oluyorum” diye konuştu.
Öztürk, her gün ders bitiminin ardından başlayıp ortalama 2 saat süren koşuyla dinlendiğini ve stres attığını belirtti.
Okullarında 2 yıldır görev yapan Kemal Öztürk’ün başarılı bir öğretmen olduğunu vurgulayan Gökhöyük Tarım Meslek Lisesi Müdür Başyardımcısı Tekin Şahin’de, “Hem kendisine hem de öğrencilerimize sporu sevdirme noktasında ciddi gayreti olan bir arkadaşımız. Onun çok değişik bir özelliği daha var. Zaman zaman okuldan eve yahut evden okula koşarak geliyor. Bu kadar uzun bir mesafeyi koşarak gelmesi çok enteresan gelmişti bana. Bu yönünü çok takdir ediyorum” şeklinde konuştu.
Şahin, yarı maratondan daha uzun bir mesafeyi koşarak evine giden başka bir öğretmene rastlamadığını kaydetti.
Öğrenciler de ilk etapta öğretmenlerinin koşarak gelmesine şaşırdıklarını, sonradan duruma alıştıklarını söylediler.
(İHA)