BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.432,00
HABER /  GÜNCEL

Çağlar’a zaman aşımı şoku

Çağlar'ın kara para aklama davası zaman aşımından düşmüştü ama...

Abone ol

Yargıtay, Cavit Çağlar hakkında, kara para akladığı iddiasıyla açılan davada, mahkemenin zaman aşımı nedeniyle verdiği kararı bozdu

TMSF’NİN el koyduğu İnterbank’ın eski sahibi Cavit Çağlar ile oğlu Mustafa Çağlar’ın da aralarında bulunduğu 8 sanığın “Kara Para Aklama Kanunu’na Muhalefet” suçundan yargılandığı davayı, zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldıran Şişli 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararı Yargıtay tarafından bozuldu.

Yargıtay, davanın ortadan kalkmasına neden olan 765 sayılı yasanın yürürlükten kalktığını, 5237 sayılı yeni yasaya göre zaman aşımı süresinin henüz dolmadığını belirtti. Mahkemenin eksik incelemeyaptığının belirtildiği kararda, MASAK raporunun yeniden bilirkişi tarafından incelenmesi gerektiği kaydedildi.

5 yıla kadar hapis istenmişti

Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Ekim 2002’de “Kara Para Aklama Kanunu’na Muhalefet” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın iddianamesinde, İnterbank’ın hakim sermayedarları Cavit Çağlar, Şükrü Şenkaya ve Mustafa Çağlar’ın bankanın yönetim kurulunu hile ile kandırarak paravan firmalara kredi açılması, bu kredilerin paravan firmaların hesaplarına 163 milyon 640 bin YTL ile 106 milyon 430 bin dolar para aktardıkları öne sürülüyordu. 

Kaynak: Vatan