BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.390,04
HABER /  MAGAZİN

Dikkat! Maliye televole izliyor

Ramazan ayında sanatçıların işi artar. Ama dikkat etsinler. Maliye peşlerinde...

Abone ol

Maliye Bakanlığı Antalya Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Ramazan Bayramında Antalya ve çevresindeki konaklama tesislerinde sahneye çıkacak sanatçıları takip altına almak amacıyla, televizyonlardaki magazin programlarını izleme yanında, magazin basınını incelemeye başladılar.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü Ramazan Bayramında Antalya'da lüks otel ve tatil köylerinde çok sayıda etkinlik düzenleneceğini, bir çok ünlü sanatçının beş yıldızlı otellerle tatil köylerinde konserler vereceklerini söyledi. Antalya'da 3-4 yıldır ramazan ve kurban bayramlarında sahneye çıkan tüm sanatçıların kazandıklarının kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi amacıyla denetim yaptıklarını belirten Sütçü, "Sanatçılarımız topluma örnek insanlardır. Vergi konusunda topluma bilinç veren kişilerdir. Sanatçılarımız, vergi ödemede de duyarlı davranmaktadırlar. Bu nedenle sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

MAGAZİN BASINI TAKİPTE

Sanatçıların televizyon programları ile magazin gazetelerinde açıklamış oldukları ücretlerle vergi denetim ekiplerine beyan ettikleri ücretler arasında çok fazla bir dengesizlik olmadığını vurgulayan Sütçü, ses sanatçılarının almış oldukları ücretleri doğru beyan ettiklerini kaydetti. Sütçü, şöyle konuştu. "Bu Ramazan Bayramında da Antalya'da sahneye çıkacak sanatçılar vergi ekiplerince denetlenecek. Bu nedenle, Vergi denetim ekiplerimiz, şimdiden televizyonlardaki magazin programlarını ve magazin basınını takip altına aldı. Zaten her sanatçının aldığı sahne ücreti kamuoyu tarafından da biliniyor. Antalya'ya gelecek her sanatçı vergi denetim ekipleriyle karşılaşacak ve konuşacak. Hangi sanatçımız hangi otelde konser verecek bunlar tespit ediliyor. Sanatçılarımızdan bugüne kadar vergi denetimi konusunda hiç bir şikayet almadık. Sahneye çıkarken sanatçılarımızın moralini bozmak istemiyoruz. Zaten sanatçılarımız aldıkları ücretleri doğru beyan ediyor."

Sütçü, Ramazan Bayramında Antalya ve ilçelerindeki tüm turistik tesisler, disko, bar ve gece kulüpleri ile restoranların da denetleneceğini ve hasılat tespiti yapılacağını kaydetti.