BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.386,24
HABER /  GÜNCEL

Saatlik mi sabaha kadar mı?

24 yıla kadar hapsi isteniyor. Hakimin telefon konuşmaları dinlemeye takıldı.

Abone ol

Fuhuş örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında dava açılmasının ardından hâkimlikten istifa eden Mustafa Hakkı Çetin'in yargılanmasına bugün devam edilecek.

Ankara polisinin gerçekleştirdiği "Orkide" isimli operasyon sonucu tutuklanan Çetin hakkındaki iddianamede, "insan ticareti yapmak", "örgütlü fuhuş yaptırmak" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından 2 yıldan 24 yıla kadar hapsi istendi.

Çetin'in, Olga Kaneyeva, Elana Slepenkova, Saida Baygishieva, Seme Djimanova, Svetlana Pankratova ve Emma Ayugina isimli yabancı uyrukla kadınları "sizi hapse attırırım" demek suretiyle korkuttuğu ve paralarını ellerinden aldığı öne sürüldü.

Telefon görüşmeleri

Çetin'in bu konuda yaptığı telefon görüşmelerinden bazıları iddianamede şöyle geçiyor:

"Şimdi iki tane var... Bence şeyi al, yani ötekini alabilirsin, çok iyi muamelesi var onun... Bunu ben sana göndereyim... 100 dolar verecek derim... O zaman bana şeyi oda numarasını verirsin... Gençte yalnız yeni geldiği için böyle olduğu için çok talep var diyor... Saatlik mi alacak sabaha kadar mı alacak... İki saatlik alırsan 100 dolar de sabaha kadar olursa 250-300 arası bir şey versin işte... Bir de taksi parasını verecek o ayrı... He anladım 303... Gece 12'de... Ona 200 dolar verecekler... Bir kişi değil mi... Tamam konuşuyumda seni arayayım, kaç tane... Hı, o zaman sen kesin şey yapacaksan ben ayırttırayım... Kıza da söyle 100 dolar verecek..."

Eve uğrayıp paraları alıyor

İddianamede Çetin'in, Zara Çetin'in talimatları doğrultusunda fuhuş yaptırılan mağdurları kaldıkları evde zaman zaman, hatta gece geç saatlerde kontrol ettiği, Zara Çetin ile arasında para alışverişi olduğunun da tespit edildiği belirtildi.