BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Buz gibi spor salonunda eğitim

Mamak Spor Salonu'nda doğal gaz alınamadığı için sporcuların soğukta çalışmak zorunda kaldıkları öğrenildi.

Abone ol

Şehit Cihan Yıldız İlköğretim Okulu arazisi içerisinde, İl Özel İdaresi tarafından geçen sene yaptırılan Mamak Spor Salonu'nda doğal gaz alınamadığı için sporcuların soğukta çalışmak zorunda kaldıkları öğrenildi.

Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü arasında, salonun elektrik ve su parasının Gençlik Spor İl Müdürlüğü, doğal gaz parasını ise Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından karşılanması konusunda bir protokol imzalandığını söyledi.

Ahmet Sağlam, Milli Eğitim İl Müdürlüğü bütçesine doğal gaz ile ilgili bir ödenek konmadığı için salonun ısıtılmasının sağlanamadığı, bu nedenle salonda, minikler, gençler ve yıldızlar kategorilerinde yapılan müsabakalarda sporcuların soğuktan zaman zaman zor anlar yaşadığını bildirdi.

Protokol gereği hava sıcaklığının 15 derecenin altına düşmesi durumunda kaloriferlerin yakılmasının zorunlu olduğunu belirten Sağlam, ''Özellikle minik sporcularımız, düzenlenen organizasyonlarda salonun soğuk olması nedeniyle oldukça zorlanıyorlar. Sorunun biran önce çözülmesi için spor teşkilatı olarak biz üstümüze düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. En kısa sürede bu sorunu çözerek, sporcularımızın daha sağlıklı ortamlarda spor yapmalarını sağlamaya çaba harcıyoruz. O salonda aynı zamanda Şehit Cihan Yıldız İlköğretim Okulu öğrencileri beden eğitim dersi de yapıyor. Bu çocuklarımızı da spora yönlendirmek, sporu sevdirmek için şartları uygun hale getirmemiz lazım. Aksi takdirde çocuklarımızı spordan soğuturuz'' diye konuştu.