BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Engelli aileleri bilinçleniyor

Uygulanan projeyle anne babaların engelli bireylerin eğitimine aktif katılımı sağlanıyor.

Abone ol

Keçiören Belediyesi tarafından hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından da onaylanan projeyle anne babaların engelli bireylerin eğitimine aktif katılımı sağlanıyor.

Toplumun önemli bir kesimini oluşturan engellilerin topluma kazandırılması ve hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürebilmeleri amacıyla Keçiören Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Anne! Baba! Engelimin Elinden Tut! Yoksa Düşerim" adlı proje engelli ailelere ışık tutuyor. Projeyle anne babaların engelli çocuklarının eğitimi konusunda bilinçlendirilmesi ve engelli bireyin eğitiminde söz sahibi olması sağlanarak eğitimde öğretmen çabasının en aza indirilmesi hedefleniyor.

Proje çerçevesinde engelli ailelerin katılımıyla bir eğitim semineri düzenlendi. Taç Mahal Otel'de düzenlenen seminerde engelli çocukların yaptığı resimler de sergilendi. Seminere katılan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, çocuğun anne, baba ve aile açısından önemine vurgu yaparak, "Çocuk sevgidir ve kimi zaman sevgi eksikliğinin bir gidericisidir. Bir anne baba için tamamlayıcı belki de bütünleştiricidir. Onun için çocukla ilgili kurulan her hayal özeldir" dedi.


Anne babaların engelli çocuk sahibi olduklarında bunu kabullenmede zorluklar yaşadıklarına işaret eden Başkan Ak, yürüttükleri bu projeyle engelli aileleri bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Keçiören'de 130 engelli ailesine ulaşarak aslında çocuklarının birer engelli olmadığı, tam aksine ilgilenildiğinde çok başarılı bireyler haline geldiklerini anlatan eğitim toplantıları düzenledik. Bu toplantılarda alınan bilgiler neticesinde engellilere yönelik olarak Hayat Bilgisi kitabı hazırlandı.


Engelli kardeşlerimizle yakından ilgilenilerek bir rapor oluşturuldu" dedi.
Engelli bireylerin eğitimi konusunda en büyük zorluk ve yükü anne babaların çektiğine değinen Başkan Ak, onların bu yükü taşıyabilmeleri için bilinçlenmeye ve eğitime ihtiyaç duyduğunu kaydederek, Keçiören Belediyesi olarak hazırladıkları bu projeyle anne babalara bu konuda destek olmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.