BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükçekmece'de ani zabıta baskını!

Büyükçekmece Belediyesi Zabıta ekiplerinin baskını sonucu hijyenik koşullarda çalışmayan imalathanelere ceza kesildi.

Abone ol

Büyükçekmece Belediyesi Ruhsat ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler dün lokantalara ve imalat yerlerine ani baskınlar düzenledi. Yapılan baskınlar da hijyen kurallarına uymayan iş yerlerine uyarı cezası verildi.

Ruhsat Müdürlüğündeki Gıda mühendislerinin ve Zabıta ekiplerinin rutin aralıklarla yapılan denetimlerinde belediye ekipleri, lokantalarda incelemeler yaparken, standartlara uymayan iş yerlerine gerekli uyarı ve cezalarda bulundular.

Belediye denetim ekiplerinin Ev yemekleri restaurantlarının imalat yaptığı yerlere baskın düzenleyerek yapmış olduğu denetimlerde kimi çalışanların tırnaklarının uzun, personellerin hijyen şartlarına uymayan kılık kıyafetlerle çalışmalarına devam ettiklerini tespit edildi. Bazı imalathanede yapılan tespitler sonucunda hijyen şartlarının yeterli olmadığını gören belediye yetkilileri firma sahiplerini uyararak gerekli şartların bir an önce yerine getirilmesini istediler.

Pis bezler kullanıyorlar

Hamurların üzerine pis bezler örtüldüğünü gören belediye yetkilileri “ Bu hamurlardan yapılan ürünleri vatandaşlara nasıl yedireceksiniz? Bu şartlarda pide mi yapılır? Hamur karma işleminden sonra bu hamurların üzerlerine mutlaka tülbent gibi temiz bezlerin kapatılması gerekir” dediler.

Denetimler sürecek

Bu tür denetimlerin rutin aralıklarla devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “Vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Özellikle ekiplerimiz, gıda üretimlerinin sağlıklı şartlarda yapılıp yapılmadığını dikkatle inceleyip uyulması gereken kuralları kendilerine belirterek esnafımızın hijyen kurallarına uymasını dikkatle takip edecekler” şeklinde konuştu.