BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çok istiyorlarsa dağda savaşsınlar

AK Parti ile BDP'nin masaya oturması gündeme oturdu. Terör sorununda iki zıt görüş canlı yayında kapıştı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM- CNN Türk ekranları yüksek tansiyonlu bir Kürt sorunu tartışmasına sahne oldu. Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge, AK Parti ile BDP arasındaki görüşmeyi gündeme alırken programa Taraf yazarının tepkisi damga vurdu.

ASKERİ BAŞARI SAĞLANMALI

Taraf yazarı ve Ankara temsilcisi Lale Kemal, yazar Enver Sezgin, Radikal yazarı Avni Özgürel ve Türksam Başkanı Sinan Oğan'ın katıldığı programda Kürt sorununda çözüm arayışları kapsamında hükümetin yaptığı görüşmeler tartışıldı. Sinan Oğan'ın görüşmeleri sert şekilde eleştirirken 'hükümet BDP ile kafa kafaya verip anayasa yapıyor' dedi. Görüşmelerin olumsuz sonuçlar doğuracağını söyleyen Oğan, askeri bir başarı sağlanmadan yapılacak çözüm arayışlarının PKK'yı güçlendireceğini savundu.

NASIL ASKERİ ÇÖZÜMDE ISRAR EDERSİNİZ?

Türksam başkanının program boyunca askeri çözüm tezinde ısrar etmesi Lale Kemal'i adeta çıldırttı. Oğan'a sert peki gösteren Taraf yazarı 'Siz bir sivil toplum kuruluşusunuz nasıl sadece askeri çözümde ısrar edersiniz. Biz 26 yıldır bu sorunla uğraşıyoruz, 1 trilyon Dolar harcanmış. Biz NATO üyesi, AB adayı bir ülkeyiz yakışmıyor artık. Demokratikleşerek sorunlar çözülür.'dedi. Kemal, Türksam başkanını kamuoyunu yanlış bilgindermekle suçlarken Enver Sezgin ise Oğan'ın ölümlerden yana olduğunu söyledi.

'ÇOK İSTİYORLARSA GİTSİN DAĞDA SAVAŞSINLAR'

Sezgin 'Silahla çözeceğiz diyen insanlar 22 yaşında gençlerin ölümü üzerinde siyaset yapmasın. Çok istiyorlarsa kendileri gitsinler dağda savaşsınlar' diyerek tepkisini göstedi.

ASKERİ ÇÖZÜM İSTEYENLER BASKI ALTINDA

Program boyunca görüşleriyle eleştiriler alan Oğan da ilginç bir tepki göstererek 'artık askeri çözüm diyenler mahalle baskısı görüyor' dedi.