BIST 10.298
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.455,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karabükspor Konya maçına hazır

Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Abone ol

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda bugün çift kale maçla hazırlıklarına devam eden Kardemir Karabükspor'da Şenol, Mehmet Çoğum ve Fatih Ceylan'ın sakatlığı bulunurken, Murat Selvi ise fıtık ameliyatı olacağından idmanda yer almadı.

Diğer yandan idman öncesi Karabükspor yönetimi tarafından futbolcular için kurban kesti.

Ligde attığı 4 golle gol krallığında ilk sıralarda yer alan Emmanuel Emenike'nin Galatasaray tarafından isteneceği konusunda çıkan haberlere kulüp menajeri Seyit İçgül, teklif gelirse devre arasında düşünürüz derken, Futbol Şube Sorumlusu Metin Yılmaz ise, dereye görmeden paçalar sıvamamak gerektiğini söyledi.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda gazetecilere açıklama yapan Kulüp Genel Menajeri Seyit İçgül, "Bu ligde kolay maç yok ve Konyaspor'da bunlardan biri. Biz rakibimizi ne gözümüzde büyütüyoruz, ne de küçültüyoruz. Son haftalara baktığımızda iyi bir futbol oynuyoruz iyi neticeler alıyoruz. Tabi ki bunu da sürdürmek istiyoruz, istikrar açısından önemli. Tam bizim rakibimiz olacak bir maç ama çok zor bir maç onlar da çok dirayetli. Kondisyon açısından çok koşan mücadele eden bir ekip. Konya zor gol yiyor baktığımızda ama zor da gol atıyorlar.

İnşallah bizde iyi konsantre olup iyi mücadele edip orada puan ya da puanlar almak istiyoruz. Herkes herkesi yenebilecek güçte. Manisa'ya bakıyorsunuz 4 hafta galip gelemedi gitti Trabzon da Trabzon'u yendi. Onun için çok daha dikkatli olmak lazım çok daha iyi konsantreli olmak lazım. Onun için gideceğiz puan ya da puanlarla döneceğimizi düşünüyorum"
diye konuştu.

Emenike'nin Galatasaray'ın transfer listesinde olduğu yönündeki haberler için ise İçgül, "Şu anda transfer yok biliyorsunuz. Ocak ayına kadar teklif gelirse o zaman yönetim ve hoca olarak düşünülür. Yani açıkçası değerini bulduğunda satabiliriz de neden satmayalım. Bir kişi hiçbir yerde zorla tutulmaz oda gitmek istiyorsa kulüp açısından maddi anlamda kazanç elde edilecekse gidebilir tabi ki. Ancak şu an bunları konuşmak için çok erken. Daha önümüzde biliyorsunuz 3-4 ayımız var veya lig sonu mayıs ayını beklememiz lazım.

Ama şöyle bir baktığımızda bizim de hedeflerimiz var. Bu ligde ilk başta iyi bir konumda bitirmek tutunabilmek gerekiyor. Resmi bir şey yok zaten ama basında bazen şişirebiliyor böyle şeyleri. Futbol düne bakmıyor bugüne bakıyor. İki gün sonra ne olacağı belli olmaz çok yıldız futbolcular kaydı. İki maç oynamayınca çok daha farklı düşünülebiliyor. Şu anda Emenike, formda ve iyi oynuyor, inşallah böyle devam eder. Ama böyle bir resmi teklif şu ana kadar yok. Arz talep işi eğer çok isterlerse kulüp açısından da büyük menfaatler sağlanacaksa olabilir tabi ki. Hint kumaşı değil, dediğim gibi önemli oyuncu bizim için gitmek isteyene illa da kal demeyiz yani"
şeklinde konuştu.

Yılmaz, Galatasaray'ın Emenike içi teklif vereceği yönünde çıkan haberlere ise, "Dereyi görmeden paçalar sıvanmaz bu bir. İkincisi de transfer sezonu da kapalı. Sezon devam ederken bu tür lafların sözlerin de medya da yer almasını da garipsiyorum. Bize gelmiş ne bir teklif ne de temas var. Teklif ve temas olduğunda yönetim kurulunda gerekli kararı veririz gerekli uygulamayı da yaparız. Ama Karabükspor'un menfaatleri konusunda yapılabilecek her şeyi yaparız. Emenike bizim futbolcumuz, sadece Emenike değil sahaya çıkan çıkmayan bütün kadromuz olarak bir olaya bakıyoruz. Hiçbir futbolcumuzun maddi manada bizim için bir değer biçebilmemizin mümkünatı yoktur. Bizim şu anda düşündüğümüz tek bir şey var Konyaspor maçı. Konya maçından 3 puan almayı hedefliyoruz. Onun dışındaki gayri ciddi olarak ifade edilen veya herhangi bir kulübün resmi açıklaması olmadıktan sonra biz ciddiye almıyoruz" ifadesini kullandı.

Diğer yandan Kardemir Karabükspor'un hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Konya karşısında muhtemel 11 kadrosu ise şu isimlerden oluşuyor:

"Tomiç, Birol, Muhammed, Engin, Florin, Kerim, Deumi, Seriç, Hakan Özmert, Hakan Söyler, Emenike."