BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.504,49
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook'un fendi Apple'ı yendi

Mark Zuckerberg, Facebook'u kurduktan sadece 5 yıl sonra Apple'ın efsanevi patronu Steve Jobs'ı zenginler listesinde solladı.

Abone ol

Mark Zuckerberg, Facebook'u kurduktan sadece 5 yıl sonra Apple'ın efsanevi patronu Steve Jobs'ı zenginler listesinde solladı.

Akşam'ın haberine göre 26 yaşındaki Zuckerberg sadece bu sene 4.9 milyar dolar daha eklediği servetini toplamda 6.9 milyar dolara çıkararak Forbes dergisinin "2010 yılının en zengin 400 Amerikalı" listesinde 35. sıraya oturdu.

Bu sıçramaya neden olan ise yakın zamanda Facebook'a yapılan özel yatırımların 2009 yılında değeri 7 milyar dolar olan firmanın değerini 23 milyar dolara çıkarması olduğu belirtildi. 

iPhone, iPad, iPod gibi yenilikleri ile elektronik pazarında ses getiren Apple firmasının lideri Steve Jobs ise 6.1 milyar dolar serveti ile ancak 42. sıraya oturarak 26 yaşındaki Zuckerberg'in 7 sıra gerisine düştü.

Mark Zuckerberg doğmadan 8 yıl önce, yani 1976'da kurduğu Apple, Jobs'ı tüm dünyaya tanıtan firma olsa da Jobs'ın serveti 2006 yılında Disney'e sattığı Pixar adlı firmasına karşılık aldığı 138 milyon hissesinden geliyor. Bu hisseler 4.4 milyar dolar değerindeyken Apple'da sahip olduğu 5.5 milyon hisse sadece 1.3 milyar dolar değerinde.

Forbes listesindeki yeni sıralamalar internet şirketlerini memnun ederken iki teknoloji devinin birbirlerine de yakında rakip olması bekleniyor. 1 Eylül tarihinde Apple, Ping adlı müzik uygulaması sayesinde sosyal paylaşım ağı pazarına girerken Facebook'un da iPhone'a rakip olacak Facebook telefonunu piyasaya süreceği dedikoduları teknoloji haber sayfalarında dolaşmaya başladı.