BIST 10.724
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.495,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İTSO'dan hibe ve kredi desteği

İTSO, KOSGEB ile işbirliği yaparak, yeni iş kurmak isteyenlere 100 bin lira hibe ve kredi desteği verecek.

Abone ol

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) KOSGEB ile iş birliği yaparak “Girişimcilik Eğitimi Programı” düzenleyecek. 4 Hafta sürmesi ön görülen programdan yararlanmak isteyenler İTSO’ya başvuracaklar.

İTSO Başkanı Metin Anıl konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Metin Anıl açıklamasında İnegöl’de yeni bir iş kurmak isteyenler için KOSGEB ortaklığında yapacakları projenin çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Anıl eğitime katılanların KOSGEB'in sunduğu hibe ve faizsiz kredi desteklerinden de yararlanacaklarını altını çizdi. Anıl planlanan programın asıl amacının ülkedeki mevcut istihdamın önce korunması ardından da artırılması olduğunu belirterek, “Amaç ülkemizdeki işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmaktır” dedi.

Metin Anıl öngörülen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ programlarına katılanların 4 hafta süreyle; iş kurma ve yönetme, iş planı hazırlama, pazarlama planı hazırlama gibi konularda eğitimler alacaklarını da söyledi.

Derslerde girişimci adaylarına kuracakları işletmelerin daha uzun ömürlü ve verimli olması için önemli bilgiler aktarılacağını ifade eden Anıl, “Dersler uzmanlar tarafından verilecek. Bu programa katılanlara iş hayatında karşılaşabilecekleri muhtemel sorunlar anlatılacak ve bunları önceden tahmin edip, ona göre çözüm üretmeleri için bilgilendirilecekler” diye konuştu.

100 BİN LİRA DESTEK

Öte yandan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” programına katılanlar 27 bin TL Geri Ödemesiz, 70 bin TL’de uzun vadeli ve düşük faizli kredi olmak üzere yaklaşık 100 bin TL’lik hibe ve destek alma fırsatı da bulacakları öğrenildi.

Söz konusu programdan yararlanmak isteyenlerin en geç 3 Ekim 2010 tarihine kadar İTSO’ya başvurmaları gerektiği de belirtildi.