BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Büyükanıt o anı dinledi

Büyükanıt yaralı askerleri ziyaret etti. Asker patlama anını anlattı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve beraberindeki kuvvet komutanları, Diyarbakır'daki patlamada yaralanan askerleri ziyaret etti.

Geceyi Diyarbakır'da geçiren Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanları, bu sabah Asker Hastanesine geldi. Orgeneral Büyükanıt ve beraberindekiler, burada tedavi gören 18 yaralıyı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Büyükanıt, ziyaret ettiği yaralılara içinde çeşitli hediyeler bulunan birer çanta dağıttı.

YARALILAR OLAYI ANLATTI

Orgeneral Büyükanıt'ın ziyaret ettiği yaralılar, olay anını anlattı. Yaralı askerler, lojman nizamiyesine doğru hareket halindeyken, lojmanlara 200 metre kala caddenin sağında park etmiş araç zinciri olduğunu belirttiler.

Askerler, ''Bir anda patlama oldu. Patlama içinde bulunduğumuz aracın sağ tarafında meydana geldi. Hemen tahliye edildik. Patlamadan kısa bir süre sonra yangın çıktı'' dediler.

Orgeneral Yaşar Büyükanıt, askerleri lojmana taşıyan servis aracının şoförü olan ve patlama sırasında alev alan otobüsün kapılarını kırarak personelin dışarı çıkmasını sağlayan Cahit Kara ile de sohbet etti.

Orgeneral Büyükanıt'ın elini öpen servis şoförü Cahit Kara, "Patlamadan sonra otobüs alev aldı. Bu sırada yüzüm yandı. Camı kırarak dışarı çıktım ve otobüsün kapılarını kırarak personelin dışarı çıkmasını sağladım" dedi.