BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kenya çıldırmış olmalı

Kenya şiddet sarmalında. Çoluk çocuk öldürülüyor. İç göç 250 bine ulaştı.

Abone ol

Kenya'da muhalefetin tanımadığı devlet başkanlığı seçimlerinin ardından başlayan şiddet olayları nedeniyle, yaşadıkları bölgeyi terk etmek zorunda kalanların sayısının tahmin edilenin çok üstünde olduğu bildirildi.

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Michel Montas, New York'ta yaptığı açıklamada, İnsani Yardım Koordinasyon Dairesi'nin (OCHA) tahminlerine göre, Kenya'da iç göçe maruz kalanların sayısının 250 bin civarında olduğunu söyledi.

Kenya Kızılhaçı, daha önce bu rakamın 100 bin civarında olduğunu bildirmişti. Açıklamada, 30 bin kişinin başkent Nairobi ve çevresinde, 70 bininin de Kenya'nın batısında yaşayanlar olduğu kaydedilmişti. Bu arada, BM ayrıca Kenya'nın batısında yaklaşık 100 bin kişinin açlıkla karşı karşıya olduğunu ve gıda temini gerektiğini duyurdu.

Kenya'da 300'den fazla kişinin hayatına mal olan şiddet olaylarının ardından, soruna çözüm bulmaya yönelik uluslararası çabalar da sürüyor. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jendayi Frazer da bu çerçevede Kenya'da muhalefet ve iktidar liderleriyle görüşmek üzere dün Nairobi'ye gelmişti. Frazer'ın temaslarına bugün de devam edeceği belirtiliyor.

KENYA CEHENNEMİ 

SOKAKLAR VE MORGLAR
CESET DOLDU... KENYA'DAKİ
DEHŞETİN FOTOĞRAFLARI
İÇİN TIKLAYIN!