BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Büyük saldırı başladı! FETÖ'nün 'bahar' mırıltıları

Türkiye'ye karşı yeni bir saldırı başladı. Avrupa'nın son dönemde artan düşmanca tutumun arkasındaki gelişmeleri, Hüseyin Gülerce ve Takvim'in tepe ismi Ergün Diler köşe yazılarında aktardı.

Abone ol

Takvim gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, Türkiye'ye karşı operasyonların Mart ayı itibariyle başladığını yazdı.

Öte yandan benzer bir yazı kaleme alan Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, FETÖ'nün yeni bir psikolojik saldırı başlattığını duyurdu.  Her iki isim de, yetkilileri ve kamuoyunu uyanık olmaya ve gerekli önlemleri almaya çağırıyor.

Avrupa ülkelerinin hasmane tutumu tesadüf mü? Terör örgütlerine her türlü müsamahayı gösteren Batı dünyası, Türk bakanların soydaşlarıyla buluşmasına izin vermiyor.

Almanya İstihbarat Servisi ederal Haberalma Servisi'nin (BND) Başkanı Bruno Kahl'ın haftalık Der Spiegel dergisine verdiği mülakatta; "15 Temmuz'un arkasında FETÖ yok, kanıt yok. Türkiye bizi ikna edemedi. FETÖ terör örgütü değildir, sivil toplum örgütüdür" demesi yaşanan tatsızlıkların üzerine tuz biber oldu.

15 Temmuz darbe girişimini savuşturarak iç savaşın eşiğinden dönen ülkemiz bir bir tehditle mi  karşı karşıya? Son gelişmeler ışığında değerlendirmeler yapan iki yazar, bugünkü köşelerinden ilginç ayrıntılar aktarıyor. Önce Ergün Diler'e kulak veriyoruz:

İSTANBUL'UN KUZEYİNDE ÇOK ÖNEMLİ TOPLANTI

"Rothschild ailesinin Türkiye konusundaki büyük planı ağır ekonomik yaptırımlar olacak. Özellikle aileye çalışan Türk işadamları, durağan moduna geçecek. Bu Türkiye'nin büyümesini engelleyecek. Planları bu!

Ardından işsizlik ve bazı terör saldırıları, ülkede iktidarın yara almasını sağlayacak. Eskiden beri bilinen planlarını yoğun bir şekilde üzerimizde hissettirecekler... Deneyecekler... İstanbul'un kuzeyinde çok özel bir malikanede, özel kişiler toplandı. Aralarında önemli işadamları, gazeteciler, önemli yazarlar, eski ABD büyükelçileri ve diplomatlar vardı...

Katılan isimler çok önemliydi ama bilmiyorum. Çok özel, çok önemli kararların alındığı bir buluşmaydı. ABD'li diplomatlar sizi şaşırtmasın sakın! Aslında Rothschild ailesi için görev yapmışlardı. Bu toplantı yeni yılın ilk günlerinde gerçekleştirildi.

O toplantıdan sonra Türkiye'ye karşı yapılacak operasyonlar Mart ayı itibariyle başladı. Türkiye'nin önemli olduğunu, yeni çekilen ve mesajlar içeren filmlerde görmeniz mümkün. Hem TV'lerden hem sosyal medyadan gelen sağanağın nedeni bu... Muhtemelen daha da artacak.
Özellikle MART SONUNDAN İTİBAREN!
Kavga bu.

Dünyada güç olmak isteyenler TÜRKİYE'yi kontrol etmek derdinde.
Biz ise yıllarca bunu bilmeden yaşadık. Kimse de çıkıp anlatmadı bunları... Kimseye karşı düşmanlığımız yok! Olmaz da! Ama bu toprakları korumak ve kollamak da en önemli vazife...
BENCE...
Ya SİZCE?"

GÜLERCE: FETÖ'NÜN 'BAHAR' MIRILTILARI

Bir dönem Gülen örgütünde önemli görevler üstlenmiş olan ve 17 Aralık operasyonları sonrası paralel yapıdan ayrılan Gülerce, de benzer uyarılarda bulunuyor:

ÜST AKILDAN LOJİSTİK DESTEK

"16 Nisan’daki referandumda ‘Evet’ çıkma ihtimali en çok FETÖ mensuplarının uykularını kaçırıyor. FETÖ’yü kullanan devletlerde de 16 Nisan telaşı ve tedirginliği var.

Belli ki hem F. Gülen hem de onu kullananlar yeni bir psikolojik saldırı başlattılar. FETÖ cenahı 15 Temmuz darbe girişimi öncesi yaptığı gibi yine “bahar müjdeleri” pompalıyor. Üst Akıl da yeni bir lojistik destek veriyor.

Almanya'da Başbakanlığa bağlı dış istihbarattan sorumlu Federal Haberalma Servisi'nin (BND) Başkanı Bruno Kahl, haftalık Der Spiegel dergisine verdiği mülakatta; "15 Temmuz'un arkasında FETÖ yok, kanıt yok. Türkiye bizi ikna edemedi. FETÖ terör örgütü değildir, sivil toplum örgütüdür" diye durduk yerde boşuna konuşmuyor.

Bu söylenenlerden üç şey anlamalıyız:

Bir, Almanya devlet olarak FETÖ’ye resmen sahip çıkıyor. İki, 15 Temmuz’da FETÖ ile işbirliği yaptıklarını itiraf ediyor. Üç, ihanet şebekesinin Pensilvanya’daki elebaşına mesaj gönderiyor, bundan böyle de FETÖ ile birlikte çalışacaklarının teminatını veriyor.

F. Gülen’e verilen teminat şudur: “12 Temmuz’da yarım kalan girişiminizi devam ettirin. Bu defa daha hazırlıklı, organize ve toplu saldırı yapacağız…

Almanya’nın Türkiye’den giden bakanları konuşturmazken PKK’ya her türlü imkânı sağlaması, açıktan FETÖ ve bütün terör örgütlerine destek vermesi bu teminatın izahıdır. Keza AB’nin diğer ülkelerinin Türkiye düşmanlığı, ABD’nin PYD’ye ısrarla silah yardımı yapması 15 Temmuz saldırısının devam ettiğini anlatıyor.

FETÖ ALÇAKLARININ DARBE MIRILTILARINI DA CİDDİYE ALMALIYIZ

Bu hatırlatmayı asla moral bozukluğu ya da endişe izhar etmek için yapmıyorum. 15 Temmuz’daki Çanakkale ruhu dipdiri ayakta dururken evet, biz devlet ve millet olarak her türlü saldırıya hazırız. Evet, bizi yıldırmak için yeniden devreye sokulan psikolojik harp ve algı operasyonları için teyakkuzdayız. Ama FETÖ alçaklarının darbe mırıltılarını da ciddiye almalıyız. Çünkü 15 Temmuz öncesinde de Abdullah Aymaz, “2016 beklenen salih zatın yılı olacak” diyerek aslında darbenin işaretini verdi.