BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82
HABER /  POLİTİKA

Almanya'dan skandal PKK yayını ve referandum anketi sonucu

ALMANYA devlet televizyonu ARD'de skandal yayın. Bir yanda PKK sempatizanlarının yürüyüşü gösterilirken, diğer yandan da referandumdan yüzde 57 hayır oyu çıkacağını iddia ettiler.

Abone ol

Türk bakanlara karşı faşist uygulamaları devreye sokan fakat terör örgütü PKK'nın propaganda yapmasına izin veren Almanya, yaptığı yayınla yeni bir skandala daha imza attı.

Alman devlet televizyonu ARD, PKK sempatizanlarının düzenlediği yürüyüşü haberleştirdi. Haberde; Alman polisinin aldığı önlemler sayesinde 'barış' içinde bir yürüyüş gerçekleştirildiği ifade edildi.

PKK yayınının ardından ise ARD televizyonu İstanbul'a bağlandı. 
Kanalın İstanbul muhabiri ile bir bağlantı gerçekleştirilerek 16 Nisan referandumu konuşuldu.

ANKETÇİNİN ADI YOK SONUCU VAR!

Mayer Rüth isimli muhabir; uzman bir kişiyle konuştuğunu iddia ederek, yapılan son anketlerde hayır oylarının önde olduğunu ileri sürdü. Ancak anket şirketinin ve görüştü yetkilinin adını açıklamadı.

Rüth, "Çeşitli anketler yapılıyor. Bazıları Türk hükümetine yakın kuruluşlar. Dün bu konuda uzman biriyle görüşme fırsatım oldu. 2015 sonbahar ayındaki seçimlerde değerlendirmeleri sonuca oldukça yakındı. Kendisi bana referanduma hayır diyenlerin oranının yüzde 57 olduğunu söyledi" şeklinde konuştu.