BIST 9.503
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.485,55
HABER /  DÜNYA

ABD'li milyarder David Rockefeller öldü!

ABD'li milyarder David Rockefeller'ın 101 yaşında öldüğü açıklandı. David Rockefeller ölmemek için hayli direndi. Bu uğurda 6 kez kalp nakli oldu, iki kez yeni böbrek aldı. Bu nakillerin kaynağı ise meçhul.

Abone ol

Ünlü iş adamının sözcüsü Fraser P. Seitel tarafından yapılan duyuruda, Rockefeller'ın pazartesi sabahı evinde öldüğü açıklandı.

"200 yaşımı görmek istiyorum" diyen, ABD'li milyarder David Rockefeller, bunun için 6 kez kalp nakli yaptırdı. Rockefeller'e 1998 ve 2004'te iki kez de böbrek nakli de yapılmıştı. Organ nakli için insanların sırada beklediği düşünülecek olursa Rockefeller'in bu nakilleri nasıl yaptırdığı da şaibeli. Etik değerlerden yoksun olan Rockefeller'in organ mafyasına para akıttığı aşikardı.

DAVİD ROCKEFELLER KİMDİR?
Amerikalı bankacı, iş adamı David Rockefeller dünyayı sömürenlerden biriydi. Rockefeller, "Dünya imparatorluğu" ve "Yeni dünya düzeni" gibi söylemleri dikkat çekmiş ve geniş tepki toplamıştır. Rockefeller ailesi Amerikan İç Savaşında savaş ganimetleri ile zengin olmuş bir aile.  Rockefeller şirketler grubunun kurucusu John D. Rockefeller'in büyük oğlu olan Davit Rockefeller, Chase Bank'ın ve onun uzantısı olan JPMorgan Chase'in ortaklarındandır.

New York'ta sayılı milyarderlerden biridir. Rockefeller şirketler grubuna üyesi olan Abby, John D. III, Nelson, Laurance and Winthrop isminde beş kardeşi vardır. 2008 yılında Harvard Üniversitesi'ne 100.000.000 $ bağışta bulunmuştur.