BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cü savcı Öz, Almanya’dan ‘iltica’ istedi mi?

FETÖ'cü firari savcı Zekeriya Öz ile ilgili yeni bir gelişme gündeme geldi. Akşam Gazetesi Yazarı Kelkitlioğlu, 'iltica' talebini yazdı. İşte o yazı...

Abone ol

İçişleri Bakanlığı'nın, FETÖ terör örgütü üyesi olduğu için arananlar listesinde ilan ettiği Ergenekon ve 17 Aralık soruşturması savcısı firari Zekeriya Öz ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. 

Akşam Gazetesi'nden Murat Kelkitlioğlu, bugünkü yazısında firari FETÖ'cü Öz'ün Almanya’dan ‘iltica’ istediğini kaleme aldı. 

İŞTE O YAZI: 

Almanya’nın, Türkiye düşmanı terör örgütleriyle yaptığı ittifakı artık bilmeyen kalmadı. PKK ve DHKP-C’ye şimdi de FETÖ’yü eklediler. Bunu saklama gereği bile hissetmiyorlar. Alman Gizli Servisi BND’nin Başkanı Bruno Kahl, geçtiğimz gün açık açık, “15 Temmuz'un arkasında FETÖ’nün olduğuna dair kanıt yok. Onlar terör değil, sivil toplum örgütüdür” diyerek FETÖ’ye ve militanlarına sahip çıktı. Bu açıklamanın bir başka anlamı da, Almanya’nın FETÖ ile yaptığı işbirliğinin açıkça itirafı olması. 15 Temmuz işgal girişiminin arkasında kimlerin olduğu sorusu cevap bulmaya başladı.

FETÖ’nün yargı militanları Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın sığındığı Almanya’da, BND tarafından korunduğunu, Öz ve Kara’nın gizli servise casusluk yaptıklarını bu köşede defalarca gündeme getirdim. BND başkanının FETÖ ile ilgili yaptığı açıklamalar yazdıklarımın ne kadar doğru olduğunu da kanıtlar nitelikte.

Bütün bu gelişmeler yaşanırken, geçtiğimiz günlerde Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Günther Meinel ziyaretime gelmişti. Alman istihbaratı BND’nin, kullandıkları Zekeriya Öz ve Celal Kara’ya ‘ya iltica edin ya da artık burayı terk edin’ mesajı verdiğini anlatmıştı.

Peşlerine düştüğümüz hatta Almanya’daki açık adreslerini verdiğimiz Öz ve Kara, sık sık Fransa ve Belçika’da tur atmaya başladı. Türk Interpolü, iki firari eski savcı hakkında kırmızı bülten başvurusunda bulundu. Interpol ise kırmızı bültene ‘gerek yok’ kararı verdi. Bu karar inanın hiç şaşırtmadı beni. Onca delil ve belgeyi yok saydılar.

Bu arada, BND, korumaya aldıkları Öz ve Kara’ya bu kararı iletti. Firari savcılar da bunun üzerine, Interpol’ün bu kararını dosyalarına koyarak Alman makamlarına başvurarak ‘iltica’ talebinde bulundu.

Zekeriya Öz'ü bakın hangi ülkenin ajanları koruyor!