BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.495,85
HABER /  DÜNYA

Fransa ve Japonya'dan ortak nükleer imza

Fransa ve Japonya, sivil nükleer enerji alanında iş birliğini artıracak.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Japonya Başbakanı Abe'yi ağırladı. İki ülke arasında sivil enerji alanında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik anlaşma imzalandı.
 Cumhurbaşkanı François Hollande, resmi ziyaret için Paris’te bulunan Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile Elysee Sarayı’nda bir araya geldi.

Görüşmenin ardından, iki ülke arasında sivil enerji alanında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik anlaşma imzalandı.

Anlaşmayı Fransa adına Enerji ve Çevre Bakanı Segolene Royal, Japona adına Ticaret, Ekonomi ve Sanayi Bakanı Hiroshige Seko imzaladı.

Japon Mitsubishi ile NLF şirketlerinin, Fransız nükleer enerji şirketi Avea’nın hisselerinin bir bölümünü satın alması ile ilgili anlaşmaya da iki şirketin yöneticileri imza attı.

Hollande, görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, ikili ilişkileri “mükemmel” olarak nitelendirerek, Japonya’nın Fransa’nın “ayrıcalıklı ortağı” olduğunu söyledi.

İkili ilişkilerin son yıllarda büyük ivmeyle geliştiğini kaydeden Hollande, özellikle ekonomi, güvenlik ve kültürel alanlarda iş birliğinin arttığını dile getirdi.

Hollande, inovasyon alanının da ikili ilişkilerin "adeta kalbini oluşturduğunu" ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı, Japon ve Avrupa Birliği (AB) arasında serbest ticaret anlaşması imzalanmasına ülkesinin destek verdiğini sözlerine ekledi.