BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa olmasaydı İstanbul olmazdı!

Bursa'da Tayyare Kültür Merkezi'nde Yavuz Bahadıroğlu 'Osmanlı Medeniyetinde Bursa' konu bir konferans verdi.

Abone ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Vakfı tarafından Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Osmanlı Medeniyetinde Bursa’ konulu konferansta konuşan yazar Yavuz Bahadıroğlu, ülke medeniyetinin gelişmesinde Bursa’nın büyük katkısı olduğunu belirtti.

Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi’nin kültür alanındaki çalışmalarının önemine dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin kültürel mirası yeniden ayağa kaldırmak adına öncü projelere imza attığını ifade eden Bakan, “Başkan Altepe, kentin kimliğini oluşturan kültürel mirasın kazanımı için çabalıyor. Turizm alanında kentin adından daha da çok söz ettirecek olan bu projeler, kültürümüzün gelişmesine katkı sağlayacak” diye konuştu.

"BURSA OLMASAYDI İSTANBUL FETHEDİLMEZDİ"

‘Tarihi sevdiren adam’ olarak nitelendirilen ve yazdığı tarihi romanlarla gönüllere taht kuran yazar Yavuz Bahadıroğlu, Bursa’dan övgüyle bahsettiği konuşmasında, kentin hem tarihte hem de günümüzde Türkiye’nin kültürel medeniyetini içinde barındırdığını anlattı. Osmanlı’nın kuruluş yıllarında Bursa’nın fethedilmesi ile beraber İstanbul’un da alındığını söyleyen Bahadıroğlu, “İstanbul’un fethedilmesi hiç kuşkusuz Bursa’nın fethedilmesi sayesinde olmuştur. Her şeyden önemlisi, Bursa’nın fethedilmesinin ardından Osmanlı Medeniyeti’nin temelleri bu şehirde atılmıştır” dedi.

"OSMANLI'NIN BAŞKENTİ BURSA"

Bursa’nın Osmanlı’nın başkenti ilan edildiğini hatırlatan ve şu an Bursa’da var olan kültürel mirasın o dönemlerde inşa edilmeye başlandığını sözlerine ekleyen Bahadıroğlu, Bursa’nın tarifinde eski ile yeninin bir arada tutulması gerektiğine işaret etti. Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi değerleri ayağa kaldıran projelerinden de söz eden Bahadıroğlu, “Eski eserlerin yeniden ayağa kaldırılıp canlanmasına vesile olan ve eski ile yeninin harmanlanmasını sağlayanları yetiştiren kentin adıdır Bursa” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye övgüler yağdırdı.

"BURSASPOR ŞAMPİYON OLSUN"

İstanbul’un kültürel ve ekonomik anlamda daima Bursa ve diğer Anadolu şehirlerine tepeden baktığını ifade eden Bahadıroğlu, bu durumun spora dahi yansıdığını söyledi. Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Bursaspor’u takdir eden ve takıma başarılar dileyen Bahadıroğlu, İstanbul takımlarının burnunun sürtmesi için Bursaspor’un bu yıl şampiyon olmasını yürekten istediğini söyledi.