BIST 10.904
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.500,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uyanık Kayserililere belediye isyanı

Kıvrak zekalarıyla tanınan Kayseriler belediyeyi pes ettirdi. Belediye Kayserililerin bilet uyanıklılığına "dur" dedi.

Abone ol

Kayseri’de aktarmalı biletleri raylı sistem duraklarında işleterek yeniden otobüse binmek isteyen vatandaşların uyanıklılığına belediye son verdi.

2009 yılından itibaren kullanılmaya başlanan raylı sistem konusunda vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlayan Büyükşehir Belediyesi’nin bazı uygulamaları vatandaşlar tarafından suiistimal edildi.

Otobüslerden tramvaya veya tramvaydan otobüse geçerli olan aktarmalı biletler, vatandaşlar tarafından gelen yoğun talep üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından 3’lü sistem olarak uygulandı. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulamasının bir çok vatandaş tarafından suiistimal edildiği tespit edildi.

Semih Çakmak isimli vatandaşın Büyükşehir Belediyesi’nin 3’lü sistemi neden kaldırdığı yönündeki sorusuna, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri internet sitesinde şu yanıtı verdi:
Bu uygulama baştan beri otobüs ve raylı sistem arasında aktarma yapılabilmesi için düşünülmüştü. Bazı vatandaşlarımızdan 3 araçlık aktarma yapılabilmesi için talep geldi ve 3'lü uygulama başlatıldı. Ancak görüldü ki bir çok vatandaşımız otobüsten inip yeni otobüse bedava binebilmek için raylı sistem duraklarında biletini işletip yeni otobüse biniyorlar. Bu durumda raylı sistem yolcu taşımadığı halde gelirlerden pay almaya başladı ve halk otobüsçülerinin payı azaldı. Gerçekten 1 saat içerisinde 3'lü aktarma yapanların sayısının çok az olması ve haksız uygulamalara neden olduğu için uygulama kaldırıldı.”