BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Midyat'ta DİKA vatandaşı bilgilendirdi

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) sorumluluk bölgesi içindeki 4 il ve 26 ilçede yatırımcılara dönük Midyat'ta bilgilendirme toplantısı yaptı.

Abone ol

Dicle Kalkınma Ajansı DİKA'ın 2010 Yılı Mali Destek Programları'nın halka anlatılması, sorularının cevaplanması maksadıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Aziz Önen Lisesi Kültür ve Eğitim Salonu'nda yapılan toplantıya, DİKA uzmanları Kahraman Kalyoncu, Demet Dehneliler ve Yusuf Kaplan katıldı. Bilgilendirme sunuşu yapılan toplantıda DİKA tarafından 2010 Yılı Mali Destek Programı tanıtıldı.

Toplantıya Midyat Belediye Başkan yardımcısı Metin Kutlu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsa Kurnaz, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda öğretmen katıldı. Toplantıda konuşan uzman Defne Selcan Dehneliler, "Faaliyetlerimizi halkımıza doğru ve birinci ağızdan yansıtmak üzere toplantıları düzenliyoruz. Ajans tarafından başlatılan hibe programları ve bölgenin kalkınmasına yönelik araştırma ve faaliyetleri hakkında çalışıyoruz" dedi.

2010 Yılı Mali Destek Programı genel amacı hakkında bilgi veren Dehneliler, "KOBİ'lerin mali ve teknik kapasitelerinin artırılarak bölgede sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Bölgedeki yenilikçilik girişimcilik kültürünü yerleştirmek ve ürün kapasitesini artırmak yoluyla sanayi ve ticareti geliştirmektir. Turizmde hizmet kalitesini geliştirme, kapasite artırma ve ürün çeşitlendirme yoluyla bölgenin rekabet gücünü artırmaktır" dedi.

Bu mali destek programları için 18 milyon TL kaynak tahsis edildiğini bildiren Dehneliler, "Program bütçesi olarak program kapsamında desteklenecek projeler için toplam kaynak tutarı 10 milyon TL, her proje için 400 bin TL'ye kadar, asgari destek miktarı da 25 bin TL'dir. Projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 50'sine kadar destekten karşılanabilecektir" dedi.

Her türlü konuda Ajanstan bilgi alınabileceğini ve çalışma ve projeler hakkında bilgi alabileceklerini belirten Dehneliler, son başvuru tarihi olarak 25 Haziran 2010 saat 17.00'ye kadar yapılması gerektiğine dikkat çekti. Dehneliler, aynı gün ve saatten sonra kesinlikle başvuruların kabul edilmeyeceğini vurguladı.