BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

Burdurda hayvanlar aşılanıyor

Burdur'da iki sığırda kuduz hastalığı görülmesi üzerine, Tarım İl Müdürlüğü köydeki aşılama çalışmalarını sürdürüyor.

Abone ol Burdur'un Askeriye köyünde iki sığırda kuduz hastalığı görülmesi üzerine, Tarım İl Müdürlüğü köydeki aşılama çalışmalarını sürdürüyor.

Alınan bilgiye göre iki ayrı ahırdaki iki inekte kuduz hastalığı saptanması ve köyün 6 ay süreyle karantina altına alınmasından sonra, köydeki tüm büyük ve küçük baş hayvanlar aşılanmaya başladı.

Tarım İl Müdürü Kadir Güven, Tarım İl Müdürlüğü Veteriner Hekimlerince yürütülen aşılama çalışmalarını denetlemek üzere Askeriye köyüne gitti. Veteriner hekimlerden bilgi alan Kadir Güven, köylülerle de görüştü.

Güven, köylülere şunları söyledi:

''Köyde 16 Ekimde görülen kuduz üzerine hayvanlardan alınan örnekler pozitif çıktı ve kuduz kanıtlandı. Tarım İl Müdürlüğü olarak gereken her türlü işlem yapılıyor. Aşılama çalışmaları sürüyor. Sizler de duyarlı davrandınız. Kuduz görülen hayvanlar itlaf edildi. Konuyla ilgili tüm tedbirler alındı. Ekiplerimiz yoğun şekilde çalışmalarına devam ediyor.''

Kadir Güven bir hayvan yetiştiricisinin sorusu üzerine, karantina altına alınan köydeki büyükbaş hayvanların sütlerinin satılabileceğini, bu konuda endişeye gerek olmadığını bildirdi.