BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Bunlar küs değil miydi?

Kraliçe bile onları biraraya getirememişti. Bu kez sarmaş dolaş objektiflere takıldılar. Hayrünisa Hanım'ın yüzü gülüyordu ama Emine Hanım pek öyle değildi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Kraliçe'nin bile buluşturmayı başaramadığı iki first lady, 5 ay aradan sonra bugün yeniden kucaklaştı. Hayrünisa Gül'ün yüzü gülerken, Emine Erdoğan'ın ifadesi "zoraki" gibiydi.

Emine Erdoğan'la Hayrünnisa Gül arasındaki soğukluğu artık herkes biliyor.
Bu soğukluk Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı olmasıyla başladı. Emine Hanım, Hayrünnisa Gül Köşk'e çıktığı ilk günden beri Çankaya'ya gitmedi.

İki hanımın arasındaki soğukluk konuşulmaya başlandığı ilk zamanlarda bu dedikoduların önüne geçmek için iki aile Dışişlerinde akşam yemeğinde bir araya geldiler. Ama bu samimiyetin göstermelik olduğu daha sonra Emine Hanım'ın protokolün zorlamaları dışında Hayrünnisa Hanım'la bir araya gelmemesinden anlaşıldı.

ELİZABETH BİLE BULUŞTURAMADI

Hatta Emine Hanım, geçen hafta Türkiye'ye gelen İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'le tanışmak için bile Köşk'e çıkmamış, onun için son gün Hayrünnisa Hanım'ın katılmadığı bir resepsiyon ayarlanmıştı.

Hal böyle olunca dedikodu aldı yürüdü. Herkes "İki hanım neden konuşmuyor?" diye konuşmaya başladı. Konuşanları susturmanın en iyi yolu Emine ve Hayrünnisa Hanım'ın bir araya gelmesiydi. O da bugün oldu...

MARGİT FİSHER BULUŞTURDU

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fisher’in Türkiye’ye yaptığı resmi ziyaret iki hanımı bir araya getirdi. Hayrünisa Hanım, Türkiye ziyaretinde Fisher’in eşi Margit Fisher onuruna, ikamet ettiği Dışişleri Bakanlığı resmi konutunda bir çay daveti verdi. Bu davete, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Hanım’ı da davet etti. Emine Hanım, bu sefer Hayrünisa Hanım’ın davetine icabet etti. 

GÖSTERMELİK Mİ?

Hayrünnisa Gül Emine Hanım'ı konutun kapısında karşıladı ve ikili tüm davet boyunca samimi pozlar verdi. Bu pozların "küslük" dedikodularının ayyuka çıkmasından hemen sonra verilmesi ise "göstermelik mi acaba?" sorusunu beraberinde getirdi.