BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Komandolar terörist avında

PKK'nın Küpeli Dağı'nda eylem hazırlığında olduğu istihbaratını alan TSK harekete geçti. Büyük operasyon başlatıldı.

Abone ol

PKK terör örgütü mensuplarının eylem hazırlığında bulunmak üzere Küpeli Dağı’nda toplandıkları istihbaratı alınması üzerine bölgede askeri hareketlilik en üst seviyeye çıktı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren yerel halkın ‘Gabar’ olarak adlandırdığı Küpeli Dağı’nda yaklaşık bin komando ile arazi yapısını iyi bilen 100’ü aşkın gecici köy korucusunun katılımıyla operasyon başlatıldı. Stratejik tepelerde keskin nişancıların mevzi aldığı operasyonda, teröristlerin saklanabileceği mağaralar didik didik arandı.

Bazı mağaralarda ise teröristlere ait mühimmat, gıda ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Sarp ve dik kayalıklı bölge olan, derin vadilerin bulunduğu Küpeli Dağı’ndaki stratejik noktalara Sikorsky helikopteleriyle Jandarma Özel Harekat Timleri de indirildi. Hava destekli yürütülen operasyonda Türk yapımı ‘Bayraktar’ adı verilen mini casus uçaklarının da kullanıldığı bildirildi.

Bu arada Cudi, Kato ve Herekol dağları ile Bestler Dereler Bölgesi’nde Mehmetçik arazi arama tarama faaliyetlerine devam ediyor. Bugün de Irak sınırındaki birliklere lojistik destek üniteleri sevkedildi.

SINIRA SEVKİYAT

Şırnak’ta PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürerken, bir yandan da Kuzey Irak sınırındaki birliklere frekans karıştırıcı jammer’li araçlar, asker, mühimmat ve tank sevkiyatı yapılıyor.

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde bugün yoğun askeri konvoy hareketliliği yaşandı. Mandin yönünden gelen askeri konvoyda, sınır birliklerine tank, mühimmat, sivil otobüslerle asker, uzaktan kumandalı bombalı saldırıları önleyen frekans karıştırıcı Jammer’li araçlar ile kamyonların arkasında su tankları sevkiyatı gerçekleştirildi. Üzeri brandalarla kapalı sivil komyonlarla çeşitli malzemler de taşıyan konvoyun geçişi sırasında sıkı güvenlik önlemleri alındı. Konvoyda yeralan malzemelerin Kuzey Irak sınırındaki birliklere götürüldüğü belirtildi. (Hürriyet)