BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Gensoruyu bırak sigaraya bak

TBMM kulisi sigarasız ilk gününü yaşadı. Vekiller gensoruyu unutup sigara bırakmayı tartıştılar...

Abone ol İNTERNETHABER
ZÜBEYİR KINDIRA

ANKARA- Sigara yasağının uygulandığı Meclis'te ilk gün tiryaki vekillerin uyum sorunu olmadı. Milletvekilleri ilk gün sigara yasağına uyarken, tiryaki milletvekilleri arasında “sigara nasıl bırakılır” sohbeti yapıldı. Sigara, Meclis Genel Kurulu’ndaki gensorunun bile önüne geçti. Köksal Toptan vekillerin uyumlu davranmasını Genel Kurul’da gündeme getirdi ve halka örnek oldukları için teşekkür etti.

BAHÇEYE ÇIKTILAR

İktidar kulisinde; tiryaki sayısının azlığından olacak ki, sigara gündemi ve sohbetleri azdı. Ama CHP, MHP, DTP, DSP ve bağımsız milletvekillerinin ağırlıklı olduğu muhalefet kulisinde ise bugün yoğun biçimde sigara sohbeti yapıldı. Milletvekilleri kendi aralarında “Sigara nasıl bırakılır” yöntemlerini tartıştılar, birbirlerine öneride bulundular. Bazı tiryaki vekiller bu sohbetlere katılmadı ve bahçeye çıkıp sigaralarını içtiler. MHP’li Bölükbaşı, MHP’li Meclis Başkanvekili Meral Akşener de sık sık bahçeye çıkarak sigara içenler arasındaydı.

CEZA KESMEM UYARIRIM

Meclis yönetmeliğine göre, sigara yasağına uymayan milletvekillerine ceza kesmekle görevlendirilen idare amirlerinin işlerini yapıp yapmayacakları da merak konusu oldu. Yasağa uymayan vekil olmadığı için ceza uygulaması olmadı. DTP’li İdare Amiri Sırrı Sakık,“Ceza kesmemize bile gerek kalmayacaktır. Ben umutluyum. İstisna olur da içen olursa yanlıilukla ya da unutkanlıkla olur. Ceza kesmem ama uyarırım” dedi.