BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.437,09
HABER /  POLİTİKA

Bülent Ersoy ve Beyaz Meclis’te

Meclis, Bülent Ersoy ile aralarında Beyaz'ın da bulunduğu şovmenleri dinleyecek. Ersoy Meclis'e gelirse bir ilk gerçekleşecek...

Abone ol

'Türkçe'deki Bozulma ve Yabancılaşmanın Araştırılması, Türkçe'nin Korunması ve Etkin Kullanımı İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi' amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, sanatçı Bülent Ersoy ile aralarında Beyaz'ın da bulunduğu şovmenleri dinlemeyi planlıyor.

Komisyonun bugünkü toplantısında, alınan bilgilere göre, kitle iletişim araçlarında yaşanan olumsuzluklar ele alınırken, bazı milletvekilleri sanatçı Bülent Ersoy'un komisyona davet edilerek, önerilerinin alınmasını istedi. Bazı milletvekilleri televizyonun Türkçe üzerindeki önemini vurgularken, aralarında Beyaz'ın da (Beyazıt Öztürk) bulunduğu şovmenlerin dinlenmesini önerdi.

Bülent Ersoy, Meclis komisyonunda dinlenen ilk transeksüel olacak.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan'ın notları arasındaki 'günlük yaşam' ifadesini okuyarak, ''Eskiden olsa 'günlük hayat' diye yazardınız'' diye espri yaptı. İnce, Türkçe konusunda geçmişte, 'sağcı-solcu' bölünmesi yaşandığını hatırlatarak, ''Şimdi sağcısıyla solcusuyla Türkçe konusunda hepimiz aynı noktaya geldik ve Meclis bu konuyu gündemine aldı'' dedi.

Komisyon, 8 Mart Perşembe günü TDK Başkanı Prof. Dr. Haluk Akalın'ı dinleyerek, çalışmalarını sürdürecek.