BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,65
ALTIN 2.409,43
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Ev alacaklara gezi

Akdeniz ya da Ege bölgesinden ev mi alacaksınız? Önce bir görmeniz de lazım. İşte "inceleme turu"...

Abone ol

İngiliz Parador Proporties ve ABD'li Realty World, Türkiye'de stratejik işbirliği yaptı. İşbirliği kapsamında, Parador Properties'in ''inceleme turları'' ile gayrimenkul satış sistemi Türk vatandaşların hizmetine sunulacak.

İNCELEME TURLARI DEVREDE

Başlangıçta, özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarına düzenlenecek gayrimenkul turlarına katılmak isteyen çiftler kişi başı sadece 99 YTL ödeyerek, 3 gün boyunca emlak şirketleri tarafından ağırlanacak.

Parador Properties Gayrimenkul Genel Müdürü Temel Şefkatli ve Realty World Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Büyükçetin, gerçekleştirilen işbirliğini, düzenlenen basın toplantısında duyurdu.

Türkiye'de yaşamak isteyen, burada yatırım yapmak isteyen kişileri 3-4 günlük gezilerle Türkiye'ye getirdiklerini, bu kişilerin ihtiyaç ve beklentilerine uygun en doğru ürün portföyünü sunduklarını anlatan Şefkatli, Ege ve Akdeniz kıyılarının cazibesinin arttığına dikkati çekti.

Şefkatli, Türkiye'de gayrimenkulün en büyük yatırım araçlarından biri olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
''Türkiye'ye Şubat 2006'dan beri inceleme turlarıyla yurt dışından 2 bin 500 çift getirdik. Bunların yüzde 60'ı ev satın aldı. Sadece yurt dışına verdiğimiz bu hizmeti yurt geneline yaymaya karar verdik. Türkiye'deki vatandaşlarımız için gerçekleştireceğimiz inceleme gezilerinin sonucu ev satın alma oranının yüzde 70'in altında olacağını sanmıyorum, belki daha da yüksek olacak'' dedi.

Şefkatli, bu geziler kapsamında 3-4 gün Türkiye'de kalan ve bir gayrimenkul uzmanıyla dolaşan çiftlere kesinlikle ev satın alma baskısı yapılmadığını vurguladı.

Realty World Türkiye, KKTC, Güney Kıbrıs ve Romanya Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Büyükçetin de, gerçekleştirilen işbirliğinin önemine dikkati çekerek, ''Bugünden sonra Türkiye'de konut edinme kültürü değişecek'' görüşünü aktardı.//