BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,79
ALTIN 2.435,00
HABER /  GÜNCEL

Hükümetten Suriye'ye sert sözler!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, düşen top mermisiyle ilgili konuştu, son olayın bardağı taşırdığını söyledi.

Abone ol
Suriye'den gelen top mermisiyle ilgili hükümet cephesinden tepkiler sertleşiyor! Bülent Arınç, son gelişmelerin bardağı taşırdığını söylerken Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Bu çok ileri ve vahim bir gelişmedir" diye konuştu.

Konuyla ilgili bir bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, olayı 'çok ileri ve vahim bir gelişme' olarak niteledi. Atalay, "Türkiye Suriye'deki olayların içine çekilmek isteniyor" diye konuştu.
 
ARINÇ: MUTLAKA KARŞILIĞI VARDIR

Bir açıklamada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi. Yaşanan olayın 'bardağı taşırdığını' dile getiren Arınç, "Bir defa Türkiye egemen bir ülkedir. Kendi toprağına karşı bir saldırı yapılmış ve yurttaşlarımız hayatını kaybetmiştir. Bunun uluslararası hukukta mutlaka bir karşılığı vardır'' ifadelerini kullandı.
 
Arınç, NATO sözleşmesinin ilgili maddelerini hatırlatarak, şöyle devam etti:
 
"Üye ülkelerden birinin şu veya bu şekilde saldırıya uğraması karşısında buna karşı yükümlülükler getirmektedir. Biz gözünü karartmış insanlar değiliz. Ama insanımızın hayatını kaybetmesi ve topraklarımıza bir saldırının olması karşısında da elbette haklarımızı sonuna kadar koruyacağız.''

2.20121003203305.jpg

FARUK ÇELİK: TAKİP EDİYORUZ

Olay, Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda da yankı buldu. 
 
Konuyla ilgili söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, uriye'de yaşanan hadiseleri, milletin, Meclisin ve hükümetin takip ettiğini kaydetti.
 
Aynı zamanda Şanlıurfa milletvekili olan Çelik, gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyerek, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımızın güvenliği tabii ki esastır. Bütün güvenlik güçlerimizin orada görevlerinin başında. Bu vesileyle bir paniğe, telaşa gerek yok. Devletimiz bütün güçleriyle, bütün sınır bölgelerinde üzerine düşen görevi yapma gayreti içinde. İlgili tüm kurumlar konu üzerinde. Biz de olayı takip ediyoruz." 
 
1.20121004082720.jpg 
CHP AKÇAKALE'YE GİDİYOR

Olayla ilgili CHP kanadından gelen açıklamada ise incelemelerde bulunmak üzere bölgeye Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu başkanlığında bir heyet gönderileceği bildirildi.