BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Bugün Ekrem İmamoğlu mazbata alacak mı Canan Kaftancıoğlu açıkladı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Ekrem İmamoğlu mazbatasını beklerken gözler YSK'ya döndü.

Abone ol

Dün gece oy sayımının tamamlandığı Maltepe'de, kimin kaç oy aldığını ve hangi sandıktan kime ne kadar oy çıktığını gösteren tutanaklar hazırlanmaya başlandı. Birleştirilen tutanaklar İl Seçim Kurulu'na teslim edilecek. Hemen ardından ise mazbata için geri sayım başlayacak.

YSK mazbatayı verir mi?
Herkesin aklındaki soru YSK'nın bugün mazbatayı verip vermeyeceğine yönelik. Zira AK parti dün İstanbul seçimlerinin yenilenmesi ve mazbatanın verilmesinin ertelenmesi için başvurmuştu. MHP de bugün Maltepe seçimlerinin iptali için YSK'ya itirazda bulundu. YSK bu başvuruların değendirmesini sonraya bırakıp bugün mazbatayı Ekrem İmamoğlu'na verebilir. Ya da AK Parti'nin başvurusunu dikkate alıp mazbatanın verilmesini erteleyebilir. Bugün YSK'nın işi hayli zor. 

Bugün mazbata verilebilir
Canan Kaftancıoğlu, katıldığı canlı yayında, Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkının 13 bin 785'ye düştüğünü söyledi. Kaftancıoğlu ''bugün itibarıyla mazbatanın alınmasında hiçbir engel yoktur." dedi.

CHP İstanbul İl Başakanı Canan Kaftancıoğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu 'Çalar Saat' programında şunları söyledi:

-Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasındaki oy farkı 13 bin 785. Bugün itibarıyla mazbatanın alınmasında hiçbir engel yoktur. Dilekçede 'tam kanunsuzluk' deniyor ama somut değil. Seçimin tekrarını gerektirecek belge yok. İstanbul'daki seçim yüzde 100 temiz bir seçimdir. Bu seçim Türkiye'deki tüm seçimler kadar temizdir.

Twitter'dan mazbata açıklaması yapmıştı

CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, dün akşam twitter hesabından yaptığı açıklamada mazbatanın bugün alınacağını duyurmuştu.