BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu yazı askeri birliği ayağa kaldırdı

Sakarya'daki 1. Motoru Piyade Tugay Komutanlığı'nın karşısındaki duvara terör örgütü sempatizanları provokatif yazı yazdı

Abone ol

Sakarya'da 1. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nın bulunduğu Çark Kışlası'nın karşısındaki binanın duvarına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce sprey boyayla terör örgütü 'PKK'nın adı yazıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Yasemin Sokak'ta Garnizon Komutanlığı'nın da bulunduğu kışlanın karşısındaki 3 katlı binanın bahçe duvarınki yazı polisi harekete geçirdi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile kriminal ekip olay yerinde inceleme yaptı.

Çocuklar yazmış

Olayın yaşandığı apartmanda yaşayan Metin Yuvacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yazının sabah saatlerinde yazıldığını düşündüklerini belirtti. Yuvacı, "Bayram namazından geldikten sonra yazı yoktu, olsaydı fark ederdim. Namazdan geldikten birkaç saat sonra kapı çalındı, baktım 15 yaşlarındaki birkaç çocuk küfürler ederek kaçtı. Daha sonra askeriyeden gelen asteğmen 'kapınızda duvarda yazı var' dedi. Bunun üzerine aşağıya indik ve ekiplere haber verdik." diye konuştu.