BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Gerçeker'e yanıt

Başbakan Erdoğan, "Kimsenin arka bahçesi değiliz" diyen Yargıtay Başkanı Gerçeker'e yanıt verdi.

Abone ol

Yeni yargı yılı açılışında "Kimsenin arka, yan bahçesi değiliz" diyen Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'e Başbakan Tayyip Erdoğan'dan yanıt geldi.

Erdoğan, “(Hiç kimsenin arka bahçesi olmadık) diyorsan kusura bakma, bulunduğu yerin bedelini ödemiş çok insan var. Bunun bedelini ben de ödedim, bana bunu anlatamazsın sayın başkan” dedi.

Bayramını İstanbul'da geçiren Erdoğan ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Ümraniye Alemdağ Caddesi'nde parti otobüsünde halka hitap eden Erdoğan Türkiye'nin tarihi bir dönüm noktasında olduğunun altını çizerek evet oyu istedi.

GERÇEKER'E GÖNDERME

Türkiye'de ne kadar hakim ve savcı varsa, hepsinin katılımcı demokrasinin gereği olarak bu oylamaya katılacağını ifade eden Erdoğan, isim vermeden Yargıtay Başkanı Gerçeker'i eleştirerek şunları söyledi:

“(Hiç kimsenin arka bahçesi olmadık) diyorsan kusura bakma, bulunduğu yerin bedelini ödemiş çok insan var, bunun bedelini ben de ödedim. Bana bunu anlatamazsın Sayın Başkan, bunun bedelini ödedim. Nasıl ödediğimi çok merak edersen özel otururuz sana anlatırım. Belgeleriyle bilgileriyle anlatırım. Bu çarkın içinde nelerin döndüğünü de ayrıca konuşuruz. Kurumlarımızın kirliliğini yok etmeye çalışmayın. Şu anda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun üyesi olup 10-12 yıla mahkum olmuş olan ve yargıdan ayrılmış olanlar da var. Niye? Bu tür kirliliklerden dolayı. Bu ülke bunları yaşadı. Artık bu bitsin istiyoruz. Bundan sonra bu ülkede adalet mülkün esasıysa, bu gerçekleşsin istiyoruz, derdimiz bu.”