BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.422,49
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Dörtyol'u Atalay'a havale etti

Liderlerin referandum atışması bayram dinlemedi. Erdoğan'ın namaz sonrası evet çağrısı yapması MHP liderinin sert tepkisine neden oldu.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazı sonrası referandumda "Evet" çağrısı yapan Başbakan Tayyip Erdoğan'a sert çıktı:

"Siyaseti kışladan çıkarmak isteyenler bayramın birinci günü bayram namazının hemen arkasından siyaseti camiye taşıyarak ve gelecekte çok farklı anlamlara gelecek bir hatayı işlemişlerdir."

Bahçeli bayramın ilk gününü Ankara'da geçirdi. MHP eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret eden Bahçeli daha sonra parti genel merkezinde bayramlaşma törenine katıldı.

Törende konuşan Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın referandum nedeniyle endişelenmeye başladığını iddia ederek şunları söyledi:
“Sayın Başbakan gibi düşünen bir başbakan yardımcısı yüzde 60 arzuluyorum ama, yüzde 53.55’te olabilir gibi bir değerlendirme yapıyorsa,  bulgulanmış bir sonuç sisteminin ortaya çıkabileceğinin önemli bir işaretidir. O bakımdan yüksek oranlı bir katılımla sandığa gidin oylarınızı verin. Verdiğiniz oyların da sahibi olun”.

TELEFON KONUŞMALARI ATALAY'A HAVALE

Hatay Dörtyol olaylarına ilişkin ortaya çıkan ses kaydına ilişkin bir soruya ise Bahçeli şu yanıtı verdi:
Bazı gazetelerde aniden iki yıldan beri şahit olduğumuz telekulak yöntemiyle kamuoyuna bilgi aktarılmaktadır. Bunun ne kadar doğru olduğu konusunda sayın İçişleri Bakanı'na büyük görev düşmektedir. Bahsi geçen telefon konuşmalarındaki kişi Hatay savcılığına başvurarak bir suç duyurusunda bulunmuştur. Bu suç duyurusunu dikkate alsınlar gerçek neyse ortaya çıkarsınlar. Ayrıca o olay anındaki emniyet güçlerinin telsizlerinde de neler konuşulduğuna İçişleri Bakanı biraz dikkat etmeli.”

BİZ DİNLENDİĞİMİZ KANATİNDEYİZ

Dinleme olaylarına ilişkin bir soruya Bahçeli esprili bir dille “Siz de dinleniyorsunuz Türkiye’de dinlenmeyen kimse kalmadı. Halkı dinlemek güzel de bu kulaktan kulağa gizli bu çok çirkin. Biz dinlendiğimiz kanaatindeyiz” diye yanıtladı.