BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

O görüntü için CHP'den sert yanıt!

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Suha Okay'ın parti otobüsünden inerken çekilen görüntüleriyle ilgili ahlak ve etik dışı habercilik yorumu yaptı.

Abone ol

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, bir gazetenin bugünkü sayısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay ile ilgili gerçekle ilgisi olmayan bir haberin yayımlandığı belirtildi.

Gazetenin daha önce de ''Genel Başkan yardımcıları Hakkı Suha Okay ile Haluk Koç arasında genel başkanlık yarışı olduğu ve bu nedenle tartıştıkları, iki gün önce de Genel Sekreter Önder Sav'a ait olduğu öne sürülen birbiriyle taban tabana zıt iki haberi bir arada kullandığı'' ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun estirdiği rüzgardan büyük rahatsızlık duyan ve Kılıçdaroğlu 'hesap soracağız' dedikçe sıranın kendilerine de geleceğini hisseden gazete sahip ve yöneticileri, daha önceki iki haberi de yalanlanmasına rağmen, CHP yönetimiyle ilgili yalan haber üretme çabasını bugün de 'Sav'ın sağ kolu Hakkı Suha Okay'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçim otobüsünden inerken itip azarladığı' haberiyle sürdürdüler.

Gerçekle en ufak bir ilgisi olmayan bu haber de diğer haberler gibi kötü niyetin ve yandaşlığın açıkça göstergesidir ve aslında ciddiye almaya bile değmez.

Ancak halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı ile kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bu açıklama yapılmıştır.

Öte yandan, böylesine ahlak ve etik dışı habercilik ile CHP'de fitne ve fesat kazanını kaynatmaya çalışanlar bilmeli ki yasalar önünde mutlaka hesap vereceklerdir.'