BIST 10.337
DOLAR 32,28
EURO 34,74
ALTIN 2.401,18
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İlköğretime boş ders geliyor

Milli Eğitim Bakanlığından yeni uygulama. İlköğretim okullarına boş ders geliyor! Derste şarkı söylenip oyun oynanacak.

Abone ol

İlk ve ortaöğretim programını yenileyen Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir ilk daha. İlköğretim okullarına boş ders konulacak. Buş derste öğrenciler oyun oynayacak şarkı söyleyecek. Bu derste deneme sınavları, sınavlara hazırlık ve telafi eğitimi kesinlikle yapılmayacak.

Açıklama Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'ndan geldi. Başkan Merdan Tufan'ın "Serbest Etkinlikler" konulu yayımladığı genelgeye göre, ilköğretim okullarının haftalık zorunlu ders saati toplamı 1., 2. ve 3. sınıflarda 25; 4. ve 5. sınıflarda 26 ders saati olacak. 1., 2. ve 3. sınıflarda 5; 4. ve 5. sınıflarda da 4 ders saatinde "serbest etkinlik uygulamaları" yapılacak.

Serbest etkinliklerin amacı öğretici ve eğlendirici uygulamalar yoluyla öğrencilerin okulu daha çok sevmelerini, bir aile ortamı gibi benimsemelerini, okulda kendilerini rahat ifade edebilmelerini, güvende hissetmelerini, daha mutlu olmalarını sağlamak. Ayrıca diğer öğrencilerle etkileşimlerini artırarak sosyalleşmelerine yardımcı olmak, zihinsel, fiziksel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlama amacı taşıyor.

Genelgede, "Serbest etkinlik saatlerinde öğrencilerin yaşları ve kavrama düzeyleri dikkate alınarak kişilim gelişimine yönelik, kitap okuma, drama, film izleme, yarışma, oyun, gezi ve gözlem, spor, sanat etkinlikleri yapmalıdır" denildi.

Etkinlik uygulamaları ailelere mali külfet getirilmeden, okulun ve çevrenin imkanları kullanılarak gerçekleştirilecek.