BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Bu sözler DTPli Türkün başını yedi

DTP'nin ağır taşları, yerinden oynadı. DTP'li Türk ve Tuğluk'u yasaklatan sözler ise bir hayli ilginç..

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- DTP’nin kapatılma kararı kadar partinin ılımlı isimleri olarak görülen milletvekilleri Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk’a siyaset yasağı getirilmesi de tartışma konusu oldu. İşte Türk ve Tuğluk’a siyaset yasağı getiren konuşmaları:

AHMET TÜRK:

18.01.2006 tarihinde Ahmet Türk yaptığı basın açıklamasında Öcalan için sayın ifadesini kullandı, konuşmasında Öcalan’ı övücü değerlendirmelerde bulundu. Türk’e bu nedenle açılan davada 6 ay hapis cezası verildi.

06.11.2006 tarihinde Manisa’da yaptığı konuşma sırasında PKK’ya gerçekleştirdiği sözde ateşkesle ilgili teşekkür ettiği iddiası ile ilgili olarak kendisine soru yönelten Batman Çağdaş Gazetesi muhabirlerine olayı doğrulayan beyanda bulundu.

04.08.2007 tarihinde TBMM’de yeminler yapılırken Meclis bahçesinde NTV’ye verdiği demeçte, “Bize PKK’yı kınayın diyorlar. Kınarsak etkimiz kalmaz” beyanında bulundu.

AYSEL TUĞLUK:

Öcalan’ın avukatlığını yaparak Öcalan’ın talimatlarını gerekli gördükleri yerlere iletmesi.

16.05.2006 tarihinde DTP Batman il kongresine katılan Aysel Tuğluk ve Murat Avcı burada yaptıkları konuşmalarda Öcalan’ın siyasi irade olarak muhatap kabul edilmesi gerektiğini, PKK’yı terörist ilan etmelerinin sorunun çözümüne katkıda bulunmayacağını, terörist olarak nitelendirilen insanların kimilerine göre kahraman olduğunu, Öcalan’ı terörist ilan etmeleri halinde halkın karşısına çıkamayacaklarını söyledi.

11.12.2006’da Doğubayazıt’da Genel Başkan yardımcısı olarak “Operasyonlar sürüyor, dağlarda kardeşlerimiz yaşamlarını kaybediyor’’

21.03.2007 tarihinde Van’da DTP’nin düzenlediği mitingde Öcalan posterleri açıldı. Aysel Tuğluk burada yaptığı konuşmada “Sayın Öcalan sıradan biri değildir. Kürt sorunu konusunda savunduğu fikirler geniş kesimler tarafından kabul görmektedir” dedi.

21 Ekim 2007’de PKK tarafından kaçırılan 8 askerin geri alınması için Kuzey Irak’a giderek terör örgütü elebaşının resimleri ve sözde bayrakları önünde askerleri almalarına ait görüntülerle istenilen örgüt propagandası amacına ulaşılmak istenilmiştir.

17.07.2007 tarihinde yaptığı basın açıklamasında “Öcalan için sayın ifadesini kullanmaya devam edeceğiz”,”PKK ve Öcalan Kürt sorunundan bağımsız düşünülemez” dedi.