BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

MHPden Erdoğana çok ağır söz

Çek kanunu görüşülüyordu söz Tokat'ta ki saldırıya geldi. MHP'li vekil öyle bir söz etti ki AK Partililer resmen çıldırdı.

Abone ol

Tasarının 7. maddesi üzerinde konuşan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Tokat Reşadiye'de 7 askerin şehit olmasının ardından Hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda ''provokasyon'' denildiğini belirterek, ''Provokasyonsa da sorumlusu Başbakan'dır. O 7 şehidin sorumlusu, yine azmettiricisi Sayın Başbakan'dır'' dedi.

Uzunırmak'ın sözüne, AK Parti milletvekilleri ''Ayıp ayıp, özür dile, Ergenekon'u mu destekliyorsun?'' diyerek sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi. Uzunırmak, Ergenekon'u savunmadığını ifade ederek, ''Eğer bir devlet başkanı bu olayı provokasyon olarak niteliyorsa, elbette ondan da sorumludur'' diyerek yerine oturdu.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, söz alarak, ''Meclis çalışmaları sakin devam ederken, ortamı germeye dönük, az önceki davranışlar provokasyondur. İşte provokasyon budur'' dedi.

Günlerden beri yılbaşından önce hapisteki insanlar çıkabilsin diye söylenen bazı sözleri duymazlıktan geldiklerini anlatan Kılıç, ''Tokat'ta meydana gelen alçak ve hain saldırı, hangi odaktan geliyor olursa olsun provokasyondur. PKK yapıyor terör de DHKP/C'si, TİKKO'su ve başka taşeronları yapınca terör değil mi? Hepsinin hedefi Türk milletidir, ülkenin birlik beraberliği, barış ve kardeşliği değil mi?'' diye konuştu.

Bilgi sahibi olmayanların fikir sahibi olmasının mümkün olmadığını ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

''Dün bir muhalefet milletvekili burada terör örgütünün sözde haber sitesinden indirdiği bir metni okudu. Terör örgütünün bildirisini okurcasına okudu. Hiç kimse terör olaylarını istismar ederek Hükümeti hedef alamaz, almamalıdır. Hiç kimse Türkiye'nin teröre karşı yürüttüğü mücadele sürecini istismar edemez, etmemelidir. PKK terör örgütünün yaptığı açıklamayı muteber kabul eden, ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve bakanlarının yaptığı açıklamaları ciddiye almayan bir anlayış, ondan sonra kalkıp 'PKK'yı aklamak' gibi iğrenç, ayıp bir iftirayı burada bize karşı gündeme getirecek. Buna hakkınız yok. Türkiye'nin terörle mücadelesi milli davadır. Bu ülkenin hiçbir hükümeti, bu millete ihanet etmez, kardeşlik bağlarına kastetmez. Kim bunu istismar ederse bölücü de odur, provokatör de odur.''

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da sataşma olduğu gerekçesiyle söz alarak ''Milletin aklıyla alay etmeyin. Hükümet olan sizsiniz, devletin kayıtları elinizde. Eğer provokasyon varsa bunu bulmak da sizin göreviniz. Kalkıp bu olayı Bingöl'de 33 erin şehit edilmesine ilişkilendirirseniz, milliyetçilik politikası izleyenleri suçlarsanız, siz provoke ederseniz, MHP'den cevabı alırsınız. Arkadaşımız da bunu yapmıştır'' dedi.