BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Arınç kızdı MHP ve CHPyi taşladı

Arınç, milliyetçilik boş sözlerle kuru gürültüyle olmaz dedi, MHP'yi taşladı. CHP'de Arınç'tan nasibini aldı.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''İhanet sözcüğünü Türkiye'de hiç kimse kabullenmez, biz de AK Parti olarak kabul etmiyoruz. Hepimiz milliyetçiyiz, milletimizin değerlerine bağlıyız, hepimiz bu milletin daha yükselmesini, daha gelişmesini istiyoruz. Milliyetçilik boş sözlerle, kuru gürültülerle, hamaset nutuklarıyla olmaz'' dedi.

Arınç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığında partililere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin demokratikleştiğini ve özgürleştiğini ifade etti.

''POLİSİMİZ, ASKERLERİMİZ ELBETTE UYUMUYOR''

Teröristin sadece dağda eylem yapmadığını, şehirde de yaptığını vurgulayan Arınç, ''Demek ki terörist, her yere girebilir. Polisimiz, askerlerimiz elbette uyumuyor. Ama terörist, her türlü imkandan yararlanıp her türlü kılığa girerek amacını gerçekleştirmeye çalışıyor'' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, kendilerinden önce 1999-2002 yılları arasında DSP, MHP ve ANAP koalisyonunun iktidarda bulunduğunu, Anayasa'nın 35 maddesinin o zaman değiştirildiğini, bu değişiklikler içerisinde idam cezasının kaldırılmasından, DGM'lerin kaldırılmasına kadar pek çok konunun bulunduğunu hatırlattı.

O koalisyon ortaklarından biri olan MHP'nin, kendilerinin demokratik açılım projesine ihanet suçlamasıyla cevap verdiğini ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

''İhanet sözcüğünü Türkiye'de hiç kimse kabullenmez, biz de AK Parti olarak kabul etmiyoruz. Hepimiz milliyetçiyiz, milletimizin değerlerine bağlıyız, hepimiz bu milletin daha yükselmesini, daha gelişmesini istiyoruz. Milliyetçilik boş sözlerle, kuru gürültülerle, hamaset nutuklarıyla olmaz. Böyle yaparsanız, size bile faydası olmaz.

En iyi milliyetçiliği biz yapıyoruz ki, geçmiş yıllara göre Türkiye 100 misli daha itibarlı hale gelmiştir. Artık bu ülkenin Başbakanı olan kişi, sadece Türkiye'deki milyonların değil, dünyadaki mazlum ve masum milyonlarca insanın da sevgilisi olmuştur. Çünkü dünyada hiç bir başbakan, hiç bir devlet başkanı, yanında İsrail Başbakanı otururken, yüzüne bakarak, (sen zalimsin) diyememiştir.''

''HEPİMİZ GÖZYAŞLARI DİNSİN İSTİYORUZ''

Terörle mücadele konusunu bildiklerini ve bu konu üzerindeki çalışmaları sürdüreceklerini vurgulayan Bülent Arınç, ''Hiç biriniz rahatsız olmasın, endişe duymasın. Akan kanlar dursun, gözyaşları dinsin, demiyor muyuz? Bunu bizzat şehitlerimizin anneleri, babaları söylüyor. Siz hiçbir şehit annesinin ağzından (benim oğlum öldü, bütün askerler ölsün), diye birşey duydunuz mu? Haşa. Bunu söyleyecek bir anne Türkiye'de yok. (Benim gözüm ağladı, bütün gözler ağlasın, kan döküldü, bütün kanlar akmaya devam etsin) diyebilecek bir anne, bir baba, bir memleket evladı olabilir mi? Onur Öymen müstesna'' diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in, ''geçmişte de kan akmıştı, anneler ağlamasın dememiştik, hem anneler ağlamıştı, hem kan akmaya devam etmişti'' dediğini belirten Arınç, şöyle devam etti:

''Bunun özlemini duyan insanlar belli bir partide olabilir. Buna destek de çıkanlar da oldu maalesef. Ama ben inanıyorum ki, 72 milyon içerisinde Onur Öymen gibileri toplasanız, bu salonu dolduracak kadar insan çıkmaz. Hepimiz gözyaşları dinsin istiyoruz. Gözyaşlarının dindirilmesi konusunda da elimizden geleni yapacağız. Milliyetçi duyguları kimse istismar etmesin, kimse birbirini hainlikle suçlamasın. Hepimiz bu milletin tertemiz evlatlarıyız. Ben kendime ne kadar güveniyorsam, sayın Bahçeli'nin de bu ülkenin temiz bir evladı olduğuna inanıyorum. Sayın Baykal için de başka bir şey düşünemem.