BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.472,01
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bu okul Mersin'in yüzünü güldürdü!

Özel Yıldırım Han Eğitim Kurumları, sadece Mersin'in değil Türkiye'nin yüzünü güldürdü

Abone ol

Mersin’de özel müteşebbis eliyle yapılan bir okul, binlerce eğitim kurumunu geride bırakarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) düzenlediği Toplam Kalite Yönetimi yarışmasında birinci oldu ve son dönemde genellikle terör olayları ile anılan Mersin’in yüzünü güldürdü. Okul, 10 metrekarelik kampüsü, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği derecelerin yanı sıra hayvanat bahçesi trafik eğitim parkı, köy evi cep sinema ve trafik eğitim parkı ile de dikkat çekiyor.

Terör olaylarıyla haber bültenlerinin ilk sırasından düşmeyen Mersin’de, bunları gölgede bırakacak başarılarda yaşanıyor. Özel Yıldırım Han Eğitim Kurumları’na bağlı İlköğretim Okulu ve Gülcihan Memiş Çocuk Akademisi de bunlardan biri. Okul, MEB Toplam Kalite Yönetimi (TKY) uygulamaları ödül yönergesi kapsamında Türkiye genelinde bu yıl 7’si düzenlenen TKY yarışmasında birinci oldu. Okul, MEB Eğitimde Kalite Hareketi Yürütme Kurulu üyeleri arasından oluşturulan ekibin, Türkiye finaline kalan okul ve kurumlara gerçekleştirdiği saha ziyaretleri sonucu en kaliteli okul seçildi.

Öğrencilere ödüllerini ise Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam verdi.

GEÇEN YIL İL, BU YIL TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Özel Yıldırımhan Okulları Genel Müdürü Ümit Murat Tunç, okullarında uygulanan TKY uygulamalarının olumlu sonuçlarını aldıklarını belirtiyor.  Tunç, “Okulumuz geçtiğimiz yıl Mersin derecesi yapmıştı. Eğitim, veli memnuniyeti, veli öğrenci diyalogu, servis ve yemek kalitesi, akıllı tahta uygulaması ve teknolojik imkânlardan yararlanma gibi 20 ayrı kıstasın yer aldığı değerlendirme sonucu okulumuz bu yılda Türkiye birincisi oldu” dedi.

DEVASA KAMPÜS 

10 bin metrekarelik alan üzerine kurulu eğitim kurumu, Türkiye’nin en büyük çocuk akademisi olma özelliğini de taşıyor. Kurum, Türkiye’de sadece birkaç özel okulda bulunan hayvanat bahçesi, tenis kortu, servis uydu takip sistemi, trafik parkı, köy evi cep sineması gibi uygulamalarda da dikkat çekiyor.